DUMINICA a XXIX a 2019

Administrator PFIB deAdministrator PFIB

DUMINICA a XXIX a 2019

DUMINICA a XXIX a 2019

21 L Ss. Ursula şi îns., m.; Celina; Ilarion, abate
22 M Fer. Ioan Paul al II-lea, pp
23 M Sf. Ioan din Capistrano, pr. *
24 J Ss. Anton M. Claret, ep. *; Alois Guanella, pr.
25 V Ss. Crisant şi Daria, soţi m.; Mina, ostaş m.
26 S Ss. Dumitru, m.; Lucian şi Marcian, m.
27 D † DUMINICA a 30-a de peste an Sf. Evarist, pp. m.

 1. Astăzi, în Biserica catolică se celebrează a 93 a Zi Mondială a Misiunilor, cu tema „Botezaţi şi trimişi”. Într-adevăr, noi suntem „Biserica lui Cristos în misiune în lume”. Duminica trecută, la sf. Liturghie de la ora 9.00 pr. Sescu Florin, Responsabil al Oficiului Misionar Diecezan a mulțumit comunității noastre pentru sprijinul spiritual și financiar acordat în mod constant pentru susținerea operelor misionare din Kenia, Coasta de Fildeș și Ecuador în care sunt angajați preoți din dieceza noastră.
  Vă amintim că la sfârșitul Sfintei Liturghii se va face anuala colectă specială destinată acestor opere misionare.
  De asemenea vă anunțăm că în cadrul Adorației euharistice de la ora 17.00 animată de tinerii din parohie, în comuniune cu întreaga Biserică ne vom ruga pentru toate operele misionare din lume.
 2. Revenim astăzi cu un anunț privind catehezele cu copiii, adolescenții și tinerii parohiei, cateheze pe care le-am reluat odată începerea anului pastoral și care se derulează sâmbăta dimineața, de la ora 10:00 cu copiii iar cu tinerii, în fiecare sâmbătă seara de la ora 19.00.
  Dragi părinți, Vă rugăm să le permiteți copiilor să acorde timp și pentru Dumnezeu și să-i îndemnați să participe nu doar la Sf. Liturghie duminicală ci și la diferitele activități catehetice și extra-liturgice, pentru că participarea lor la aceste activități nu este ”o pierdere de timp” ci ele ne zidesc în credinţă, ne întăresc în dificultățile vieții și ne apropie unii de alții.
  Vinerea viitoare, 25 oct. începând cu ora 19:30, în Parohia „ Înălțarea Sfintei Cruci” din Băcău, va avea loc întâlnirea tinerilor din Bacău cu părintele Felician Tiba, responsabil cu pastorația familiilor în dieceza de Iași. Tema întâlnirii: „Când Dumnezeu lovește direct la țintă”. Detalii puteți afla la avizier. (https://www.facebook.com/bacaucentru/photos/a.437781756395200/1374391989400834/?type=3&theater).
 3. Cei care ați solicitat Almanahul Presa Bună pe 2019 îl puteți găsi la biroul parohial.

Lăudat să fie Isus Cristos.

Despre autor

Administrator PFIB

Administrator PFIB administrator