DUMINICA III DIN ADVENT - 2017

În pregătirea sărbătorilor de Crăciun, mâine 18 decembrie, vom vizita bolnavii și pe cei care nu se pot deplasa la biserică. Pentru completarea listei vă rugăm să ne înștiințați pe parcursul zilei de azi. (...) (continuare)

Administrarea sfântului Mir - 1 Iulie 2017

Tu faci cerul să coboare / Naşti din inimă izvoare, / O, Duh preasfânt, dă-ne Rusalii! / O, Duh preasfânt! Au răsunat într-un singur glas vocile celor 77 de copii şi adolescenţi din Parohia "Fericitul Ieremia" din Bacău, care sâmbătă, 1 iulie 2017, l-au primit pe Duhul Sfânt în sacramentul Mirului. (continuare)

Ziua Tineretului - Frumoasa 2017

Pe data de 6 mai, am avut prilejul de a participa la intalnirea diecezana a tinerilor catolici de la Frumoasa. Primirea facuta de tinerii volunatri a fost una ce ne-a transmis o energie si o fericire sincera. (continuare)

Despre Rozariu

Când am fost rugat să vorbesc despre Rozariu, vă mărturisesc că am avut un moment de panică. N-am citit nimic despre Rozariu și nici n-am reflectat vreodată despre el. Pentru mine Rozariul este doar o rugăciune pe care o fac, fără să mă gândesc, la fel cum respir. Respirația e foarte importantă pentru mine. Respir mereu, dar n-am făcut niciodată o conferință despre respirație. Rozariul, la fel ca respirația, e foarte simplu. Ce-ar fi de spus? (continuare)

Luna octombrie, luna Rozariului. De ce să ne rugăm Rozariul?

Rozariul este important şi eficient pentru că este o rugăciune insistentă ce devine simbol al iubirii noastre faţă de Maica Domnului şi faţă de Cristos; spunea cineva că, după cum doi logodnici nu se plictisesc să îşi spună că se iubesc, tot aşa nici noi, fiii preaiubiţi ai Mariei, nu trebuie niciodată să ne plictisim să spunem această rugăciune. (continuare)

Breviar Online

© 2017 Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" Bacău
Str. Digu Bîrnat, 4, 600349-Bacău; tel. 0234/577471; e-mail: pfibacau@gmail.com