ANUNȚURILE SĂPTĂMÂNII 21 Ianuarie 2018

deAdministrator PFIB

ANUNȚURILE SĂPTĂMÂNII 21 Ianuarie 2018

CONCLUZII DUPĂ SFINȚIREA CASELOR – 2018

1. IC, la încheierea sfințirii locuințelor și a binecuvântării familiilor dorim să facem o scurtă prezentare concluzivă. Înainte de toate, însă, voim să vă mulțumim pentru că și anul acesta ați făcut din vizita preotului un moment de sărbătoare și de rugăciune comună în mijlocul familiei dumneavoastră. Anul acesta am găsit parcă mai multă lume acasă, mai mulți copii; am observat și o mai mare familiaritate, semn că începem să ne cunoaștem. Am avut experiențe frumoase și constructive: ne-am bucurat cu cei ce se bucură și am plâns cu cei ce plâng – cum spune Scriptura. Am aflat câte ceva din realizările dumneavoastră familiare, i-am cunoscut din poze pe copiii plecați din sânul familiei, dar am cunoscut și situații mai triste, …un motiv în plus pentru noi de a ne ruga mai des pentru cei aflați în diferite necazuri și suferințe și să fim alături de ei.
• Pe parcursul celor 12 zile din programul normal și în cele două zile de reprogramări, am avut bucuria să vizităm 891 de familii, cu 19 familii mai mult față de anul trecut când am avut doar 872 de familii. Am întâlnit 579 (562) de familii întregi și 312 (310) jumătăți sau familii în care doar o parte este catolică.
• Am primit și oferta dumneavoastră pentru simbrie, lucrări și cheltuieli la biserică și pentru susținerea seminariilor. Vă putem comunica sumele colectate, tot comparativ cu anul trecut….(datele în cifre la ANUNTURILE din Biserică). (…) Pentru acoperirea integrală a proiectelor pentru anul în curs, reînnoim apelul către micii întreprinzători cu rugămintea de a redirecționa din impozitul pe profit pe baza unui contract de sponsorizare pe care vi-l putem punem la dispoziție. De asemenea, la ieșirea din Biserică cei care nu ați complet deja, puteți găsi și formularul 230 de la ANAF pentru redirecționarea celor 2% din impozitul pe salariu. Ca noutate, pot completa formularul și pensionarii din țară care au pensia peste 1050 lei. Vă mulțumim.
• Un alt aspect legat de sfințirea locuințelor, …voim să vă mulțumim pentru observațiile, indicațiile și aprecierile pe care ni le-ați făcut în legătură cu activitatea pastorală și administrativă a parohiei. Toate au fost pertinente și binevenite iar noi le vom discuta cu consiliul parohial pentru a fi duse la îndeplinire.
2. Dragi enoriași, deoarece ultima zi din anul 2017 – ziua bilanțului – a coincis cu sărbătoarea Familiei, iar la sf. Liturghie de seară a fost o participare redusă vă reamintim câteva date din registrele anului trecut și vă comunicăm și câteva repere pentru noul an:
Astfel în parohia noastră au avut loc 38 botezuri (față de 29, în 2016), 28 de căsătorii ( față de 32 – 2016), 16 decedați (9 în 2016), 77 miruiți (130 în 2013), 31 de copii la prima sf. Împărtășanie (21 în 2016).
De asemenea vă anunțăm că:
Săptămâna aceasta reluăm catehezele pentru copii și tineri. Pe copii îi așteptăm în fiecare sâmbătă începând cu ora 10:00, iar pe tineri tot sâmbătă de la ora 19:00. Cu adulții, …am primit o sugestie și o vom aplica: doar peste trei săptămâni vom începe timpul Postului Mare, iar la sfintele Liturghii de seară vom face predici cu tematică de spiritualitate quaresimală și catehetică, urmând un program pe care vi-l vom face cunoscut.
3. Alte date:
• Sărbătoarea Paștelui cade pe 1 aprilie
• Hramul Bisericii noastre îl vom celebra duminică, 6 mai.
• Anul acesta Prima Sfântă Împărtășanie pentru copiii din clasa a III-a va fi duminică, 27 mai, la sfânta liturghie de la ora 11:00. De aceea vă rugăm ca până la începerea Postului, când vom începe pregătirile să îi înscrieți pe copiii care sunt deja în clasa III a.
• Pentru celebrarea sacramentului Căsătoriei, vă rugăm să vă anunțați la parohie, dacă e posibil încă de la începutul anului, sau cu cel mult o lună înainte de eveniment, pentru a putea urma în timp toate etapele întocmirii dosarului matrimonial.
• Pentru Sfântul Botez vă rugăm să anunțați, dacă e posibil, cu o lună înainte de celebrarea acestui sacrament și să vă orientați, pe cât este cu putință, spre nași catolici.
• Duminica viitoare, 28 ianuarie, la sfânta Liturghie de la ora 10:30 îl vom comemora pe Sfântului Ioan Bosco, fondatorul Societății părinților salezieni. Această Sf. Liturghie va fi prezidată și animată de părinții salezieni. Tot duminică viitoare, începând cu ora 14:30, la Oratoriu va avea loc o serbare urmată de un moment de comuniune. Ca pregătire pentru această sărbătoare, ca și în anii trecuți, se va face un triduu-um de rugăciune; joi, vineri, si sâmbăta, sfintele Liturghie de seară vor fi prezidate de părinții salezieni.
• Dorim să mulțumim și cu această ocazie tuturor binefăcătorilor și colaboratorilor parohiei noastre: feciorilor de biserică, persoanelor cu diferite pregătiri profesionale care se implică la bunul mers al parohiei și persoanelor din jurul altarului care ne ajută zi de zi și duminică de duminică. Tuturor vă mulțumim și vă dorim o duminică și o săptămână binecuvântată.
Lăudat să fie Isus Cristos!

Despre autor

Administrator PFIB administrator