DUMINICA I DIN ADVENT – 2018

Administrator PFIB deAdministrator PFIB

DUMINICA I DIN ADVENT – 2018

1. Am început timpul Adventului, drumul spre ieslea din Betleem pentru a-L afla la Crăciun, în ieslea sărăcăcioasă pe Pruncul divin. „Advent” înseamnă venire. Este un timp de aşteptare. Ne amintim de prima venire a Domnului în slăbiciunea firii omeneşti şi aşteptăm a doua lui venire în slavă la sfârşitul timpurilor.
Suntem chemaţi, în special în acest timp,să ne intensificăm rugăciunea şi să fim mai atenţi la cei de lângă noi prin fapte de iubire. Vă rugăm ca din fiecare familie să fie cineva prezent la sfânta Liturghie şi fiecare să îşi ia un angajament serios pe care să-l trăiască în acest Advent.
2. Joi, 6 decembrie celebrăm memoria liturgică a Sf. Nicolae. În această zi, la ora 11.00 suntem invitați la Hramul Parohiei Sf. Nicolae din Centru.
3. Vineri, 7 dec. avem prima vineri din lună cu devoțiunea către PS Inimă a lui Isus. Vă anunțăm că pentru spovada de Crăciun, vom merge la bolnavi, luni, 17 dec.
4. Sâmbătă, 8 decembrie avem sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri. Este sărbătoare de poruncă și vom celebra Sfintele Liturghii, dimineața la 9.00 și 10.30 și seara la ora 18.00. La Iași vor avea loc sfințiri de diaconi.
5. Duminica viitoare, la Sfânta Liturghie de la ora 18.00 va avea loc Adeziunea membrilor Acțiunii Catolice parohiale.
6. Tot duminica viitoare, a II a din Advent, se va face Colecta specială destinată copiilor aflați în grija Caritas-ului diecezan.
7. La ieșirea din biserică, grupurile parohiei noastre, vă pun la dispoziție tradiționalele coronițe și ornamente de Advent. Suma adunată va fi destinată activităților asociaților care au pregătit aceste articole.
8. Ca și în anii trecuți, fiind în preajma sărbătorilor, gândul nostru se îndreaptă și spre persoanele aflate în nevoi și suferință. În colaborare cu Acțiunea catolică, propunem pentru timpul Adventului acțiunea Coșul carității. Până pe 17 decembrie se pot colecta alimentele neperisabile, dulciuri, și alte bunuri de consum care apoi să fie împachetate în cutii de cadouri pentru a fi dăruite celor săraci și aflați în suferință. Cine are posibilitatea, poate contribui și financiar. Cadourile pot fi însoțite de felicitări cu urări de Crăciun. Copiii pot împodobi cutiile cu desene realizate de ei, pentru a aduce culoare darurilor și bucurie celor care le vor primi.

ADVENT BINECUVÂNTAT !

Despre autor

Administrator PFIB

Administrator PFIB administrator