Anunțuri – Duminica I din PM – 2020

deAdministrator PFIB

Anunțuri – Duminica I din PM – 2020

Anunțuri – Duminica I din PM – 2020
1. IC, în mesajul pentru Postul Mare, din acest an, Sf. Părinte papa Francisc scrie: ”Şi anul acesta Domnul ne acordă un timp propice pentru a ne pregăti să celebrăm cu inimă reînnoită marele mister al morţii şi învierii lui Isus, fundamentul vieţii creştine personale şi comunitare. La acest mister trebuie să ne întoarcem încontinuu, cu mintea şi cu inima. De fapt, el nu încetează să crească în noi în măsura în care ne lăsăm implicaţi de dinamismul său spiritual şi aderăm la el cu un răspuns liber şi generos…., în acest timp al Postului Mare, pentru ca să primim apelul de a ne lăsa împăcaţi cu Dumnezeu, să ne îndreptăm privirea inimii spre misterul pascal şi să ne convertim la un dialog deschis şi sincer cu Dumnezeu”.
Vă anunțăm că pe parcursul celor șase săptămâni de Post, la Sfintele Liturghii din fiecare seara, de la ora 18.00, după proclamarea Evangheliei vom ține predici catehetice – liturgice legate de Anul Sfintei Liturghii. Vă rugăm să nu uitați nici de Cateheza pentru familii de Vineri seara. Am dorit ca ea să fie adresată în special familiilor tinere. La prima strigare, au participat aproape două familii. Oricum, nu ne descurajăm, dar schimbăm ora: în loc de ora 20.00, o propunem pentru ora 19.oo imediat după Sf. Liturghie. Vă așteptăm cu drag.
2. Vă rugăm să rețineți că în toate vinerile din Postul Mare nu se consumă preparate din carne și nu vom putea recurge la posibilitatea de a înlocui abstinența de la carne cu o rugăciune sau cu o faptă bună. De asemenea pe tot parcursul Postului Mare suntem îndemnați să ne abținem de la petreceri și muzică distractivă, să venim frecvent la Sf. Liturghie pentru a asculta Cuvântul lui Dumnezeu, și, să participăm la Devoțiunea Calea Sfintei Cruci, ce se va face în zilele de miercuri, vineri de la ora 17.25 iar duminica de la 17.00.
3. Ca și în anii trecuți, cu prima duminică a Postului Mare Vă îndemnăm să participați la acțiunea Cutia speranței inițiată de Centrul Misionar Diecezan pentru susținerea Operelor misionare diecezane. Cutiuțele pentru donații sunt distribuite la ieșirea din biserică sau la biroul parohial și vor fi adunate prima duminică după Paști, în duminica Divinei Indurări.
4. Tot la ieșirile din biserică, puteți găsi abonamentele la Lumina Creștinului pentru luna Martie.
5. Centrul diecezan Caritas vă invită și în acest an, ca în timpul Postului Mare, să vă îndreptați privirea și inima către persoanele în vârstă și cei care se găsesc în suferință. Astfel, Colecta specială de duminica viitoare, 8 martie va fi destinată îngrijirii bătrânilor asistați prin programul ”Servicii de Îngrijire la Domiciliu”, un program de care beneficiază peste 1200 de bătrâni și bolnavi din dieceza noastră. Vă mulțumim!
6. Duminica viitoare, 8 martie, după sf. Liturghie de la ora 12.oo, copiii vor prezenta un scurt program dedicat mamelor.
7. Dacă se întâmplă ca cineva să uite câte un obiect în biserică, vă rugăm să verificați dacă nu sunt expuse pe măsuțele de la intrare, iar dacă sunt obiecte importante sau de valoare, (chei, carduri, telefoane sau bijuterii), vă rugăm să întrebați la biroul parohial.
Ne închinăm Ție, Cristoase și te binecuvântăm, Căci prin Sfânta Cruce ai răscumpărat lumea.

Despre autor

Administrator PFIB administrator