DUMINICA A III-A DIN ADVENT – 2020

deAdministrator PFIB

DUMINICA A III-A DIN ADVENT – 2020

DUMINICA A III-A DIN ADVENT – 2020

 1. În pregătirea sărbătorilor de Crăciun, vineri 18 decembrie vom vizita bolnavii și pe cei care nu se pot deplasa la biserică. Pentru completarea listei vă rugăm să ne înștiințați pe parcursul zilei de astăzi.
 2. Joi, 17 decembrie începem Timpul special de pregătire pentru Solemnitatea Nașterii Domnului. Dorim ca încă din această zi, luminițele din brazii împodobiți să vestească Lumina cea fără de apus, Cristos Domnul.
 3. Cu speranța că nu vor intervenii măsuri restrictive majore, Vă anunțăm deja că Sfânta Liturghie solemnă a Nașterii Domnului va fi celebrată joi 24 dec. la ora 19:00. Corala bisericii va prezenta un mini concert de colinde la 18.20, înainte de sf. Liturghie. În ziua Sfântului Crăciun, programul Sfintelor Liturghii va fi cel obișnuit din zilele de duminica: 9.00-copii, 11.oo-comunitatea și 17.00 pentru tineri. A doua zi de Crăciun, Sâmbătă, în Sărbătoarea Sf. Ștefan, după Sfânta Liturghie de la ora 9.00 va avea loc spectacolul de Crăciun pregătit și prezentat de copiii din parohia noastră. Va fi prezent și Moș Crăciun.
 4. Duminică 27 decembrie celebrăm Sărbătoarea Sfintei Familii. Din motive lesne de înțeles, invităm anul acesta să ocupe primele locuri în bănci și să se prezinte la parohie pentru înscriere doar familiile care anul acesta au împlinit sau împlinesc 25, respectiv 50 sau 60 de ani de căsătorie. Însă, așteptăm ca toți soții să participe la Sărbătoarea Familiei și să primească binecuvântarea specială în cadrul Sfintei Liturghii de la 11.oo .
 5. Programul întreg pentru Sărbători precum și programul Sfințirii Locuințelor îl vom anunța duminica viitoare dar îl veți putea afla și din revista Biserica și Viața. Legat de Binecuvântarea locuințelor dorim să facem câteva precizări:
 • Având în vedere că foarte mulți dintre dumneavoastră prețuiesc și doresc să primească preotul în familie și să primească binecuvântarea de început de an dar conștienți și de faptul că sunt mulți care sunt mai rezervați și stau mai izolați, după ce ne-am consultat în Consiliul Pastoral Parohial și am convenit cu pr. decan și cu ceilalți pr. parohi din celelalte parohii din oraș, anul acesta vom merge la sfințirea caselor în mod mai discret conform normelor prevăzute: vom avea mască, vom păstra distanțare, vom rosti rugăciunile și binecuvântarea din ritual fără a avea alte dialoguri, pastorale sau de altă natură și fără a lăsa dulciuri la copii (sperând să ne putem revanșa de 1 iunie – de sărbătoarea copiilor).
 • Pentru a favoriza înmânarea contribuției dumneavoastră pentru simbrie și pentru celelalte datorii după legi și obiceiuri, începând de astăzi și în duminicile următoare până la sfințiri veți putea primi la ieșirea din biserică sau de la birou fiecare familie un plic cu o felicitare de Crăciun și cu câteva rubrici în care puteți menționa: Familia, contribuția la simbrie, (150 ron), seminar și biserică (benevol). Aceste plicuri, cu datele completate le puteți returna la colectele de duminică, la biroul parohial sau la feciorii de biserică la sfințirea locuinței.
 • Vă mai rugăm ca să nu luați decât un plic de familie sau dacă v-a cerut vreo altă familie, care eventual nu va fi acasă dar dorește să doneze simbria pentru biserică.
 • De asemenea, la returnarea plicului, puteți menționa că doriți să fiți vizitați într-o altă perioadă a anului. Vă mulțumim.
 1. În numele celor asistați de Asociația CARITAS DIECEZA, Vă mulțumim pentru donațiile oferite duminica trecută pentru susținerea orfelinatelor. Suma colectată a fost de 3650 Ron.
 2. Și, un anunț așteptat de candidații pentru Sf. Mir de anul viitor: sâmbăta viitoare, de la ora 15.30 vom avea întâlnirea cu candidații pentru sf. Mir. Vă așteptăm pe toți în biserică pentru a face grupele de pregătire și a stabilii un program de pregătire.

Vă dorim tuturor multă bucurie în Duminica Gaudete și o săptămână binecuvântată.

Lăudat să fie Isus Cristos.

Despre autor

Administrator PFIB administrator