Anunțuri – Duminica a XXVI a -2021

deAdministrator PFIB

Anunțuri – Duminica a XXVI a -2021

Anunțuri – Duminica a XXVI a -2021

 1. Duminica, 26 Septembrie 2021, se celebrează a 107-a Zi Mondială a Migrantului şi Refugiatului. Mesajul papei Francisc pentru această zi are ca tema: „Spre un noi tot mai mare”, …Suntem invitaţi în această zi să-i purtăm în intenţiile şi rugăciunile noastre pe toţi oamenii, fraţi ai noştri, care din cauza războiului, sărăciei, tulburărilor sociale şi dezechilibrelor climatice au fost nevoiţi să părăsească propria ţară, pământul natal, şi să se îndrepte spre alte meleaguri… (http://www.ercis.ro/actualitate/viata.asp?id=202109100)
 2. Începând de duminica viitoare, 3 octombrie 2021, odată cu reluarea noului an pastoral îi invităm pe copii și tineri să participe în special la Sf. Liturghie animată de ei. Vă reamintim programul Sfintelor Liturghii după următorul orar:
  DUMINICA:
  ► 09:00 – sf. Liturghie animată de copii
  ► 11:00 – sf. Liturghie a comunității
  ► 17:00 (16.00 – după intrarea în orarul de iarnă) – sf. Rozariu urmat de Adorație și binecuvântare euharistică
  ► 18.00 (17:00)- sf. Liturghie animată de tineri
  LUNI – SÂMBĂTĂ:
  ► 06:50 Oficiul pentru răposați (prohodul) urmat de sf. Liturghie
  ► 17:15 sf. Rozariu / 18:00 sf. Liturghie; (JOI – 16:00: Adorație euharistică personală);
  Cateheza cu copiii: sâmbătă, ora 10:00;
  Cateheza cu tinerii: duminica, după Sfânta Liturghie de seară.
  După cum am anunțat și duminica trecută, sâmbăta viitoare, îi invităm pe adolescenții (începând cu clasa a VIII a ) și tinerii din din parohia noastră să se unească cu ceilalți tineri din parohiile din decanat și să marcheze începutul anului pastoral printr-un program comun care va începe la ora 9.00 la Oratoriul Don Bosco.
  Dragi părinți, vă rugăm să-i îndemnați atât pe copii cât și pe tineri să iasă din spatele măștilor și să se implice în aceste activități liturgice și catehetice.
 3. Vineri începe luna octombrie, luna Sf. Rozariu. În fiecare seară, înainte de Sf. Liturghie, vă invităm să vă uniți cu noi în rugăciune participând la recitarea sfântului Rozariu. După cum menționează Normele liturgice, ”se acordă indulgență plenară celor care recită cel puțin o treime din Rozariu, în biserică, în familie sau în comunitatea religioasă”.
 4. În această săptămână avem prima vineri și prima sâmbătă din luna octombrie. Vineri vom vizita bolnavii. De asemenea avem și două memorii liturgice mai însemnate: miercuri, 29 sept. Sărbătoarea Sfinților arhangheli Mihail, Rafael și Gabriel iar vineri, 1. Oct. – Sf. Tereza a Pruncului Isus.
 5. Duminica viitoare, 3 oct. Suntem invitați la Hramul Parohiei Sf. Francisc din Assisi -Izvoare (Bc).
  Lăudat să fie Isus Cristos.