Anunțuri Duminica a XIII a – 2023

deAdministrator PFIB

Anunțuri Duminica a XIII a – 2023

Duminica a XIII a – 2023

  1. În preajma Solemnității sfinților apostoli Petru și Pavel, în toată Biserica catolică se organizează tradiționala colectă pentru caritatea papei numită Obolul Sfântului Petru. Cu această ocazie, creștini pot face o ofertă liberă, care poate fi chiar asemănătoare cu bănuțul văduvei din Evanghelie, dar care exprimă o mare valoare simbolică, arătând atât simțul apartenenței la Biserică, cât și afecțiunea față de episcopul Romei, care prezidează toate Bisericile în caritate. Cei care fac o donație cu ocazia Obolului Sfântului Petru îl ajută pe papa să-i ajute pe cei aflați în suferință și, în același timp, participă la misiunea sa de a vesti Evanghelia în lumea întreagă, colaborând la transmiterea vocii sale și a mesajului său în regiunile cele mai îndepărtate ale pământului prin intermediului radioului, televiziunii și mijloacelor digitale. Donatorii cooperează, de asemenea, la slujirea pe care papa o aduce Bisericilor locale prin intermediul departamentelor Sfântului Scaun și nunțiaturilor apostolice, sprijinind inițiativele de promovare a dezvoltării umane integrale, educație, pace, dreptate și, în special, de fraternitate între popoare pentru a face să tacă armele și să se înnoade din nou firele dialogului.
    În parohia noastră, această colectă va fi organizată mâine, 3 iulie, la toate sfintele Liturghii.
  2. În săptămâna pe care o începem avem și prima vineri și prima săptămână din luna iulie cu devoțiunile Preasfintei Inimi a lui Isus și a Inimii Neprihănite a Mariei. Vineri, în cursul dimineții vom vizita bolnavii.
  3. Pr. Marcelin Rediu, care a fost primul vicar al Parohiei Fer. Ieremia – Bc, vă invită să participați sâmbătă, 8 iulie la Sfânta Liturghie de la ora 18.00 pe care o va celebra ca mulțumire pentru cei 25 de ani de preoție.
  4. Cei abonați la revista Lumina creștinului puteți găsi noul număr la ieșirea din biserică. Mai sunt la birou și câteva broșuri De la răsărit până la apus pentru lunile iulie/august.

Lăudat să fie Isus Cristos.