Duminica a XVI-a de peste an (A)

deAdministrator PFIB

Duminica a XVI-a de peste an (A)

Duminica a XVI-a de peste an (A)

  1. Biserica celebrează astăzi cea de-a treia Zi Mondială a Bunicilor şi Bătrânilor, cu tema „Milostivirea lui rămâne din neam în neam” (Lc 1,50). Se acordă indulgenţa plenară cu obişnuitele condiţii (spovadă sacramentală, împărtăşanie euharistică şi rugăciune după intenţiile Sfântului Părinte) bunicilor, bătrânilor şi tuturor credincioşilor care, motivaţi de adevăratul spirit de pocăinţă şi caritate, vor participa la la diferitele funcţiuni care se vor desfăşura în toată lumea pentru cei care vor dedica timp corespunzător ca să viziteze, în prezenţă sau virtual, prin mijloacele de comunicare, fraţii bătrâni nevoiaşi sau aflaţi în dificultate (cum sunt bolnavii, cei abandonaţi, cei cu dizabilităţi…). La fel, vor putea obţine indulgenţa plenară, având sufletul dezlipit de orice păcat şi cu intenţia de a îndeplini, imediat ce va fi posibil, cele trei condiţii obişnuite, bătrânii bolnavi şi toţi cei care, neputând să iasă din propria casă din motiv grav, se vor uni spiritual la funcţiunile sacre din Ziua Mondială, oferind lui Dumnezeu Milostiv rugăciunile lor, durerile şi suferinţele din propria viaţă.
  2. Am vrea în viitorul apropiat să introducem rugăciunea oficială a bisericii de dimineaţă şi de seară numite ,,Laude” şi „Vespere”. Laudele se vor recita dimineaţa imediat după sf. Liturghie. Iar pentru Vespere am dori să știm când ar fi cel mai potrivit să le recităm: înainte sau după sfânta liturghie. Aşteptăm sugestii!
  3. Părintele Adam Lucian, parohul comunităţii din Izvoare ne anunţă că duminica viitoare vor fi sfințiri de morminte de la ora 10.00 la ora 11.00. La ora 09.00 se va celebra Liturghia!
  4. Ca și în anii trecuți, începând de mâine și toată luna august, suntem disponibili de a vizita familiile care s-au reîntors în țară și doresc binecuvântarea locuințelor. Programările le puteți face la biroul parohial.

O duminică binecuvântată!