Duminica a V a TP 2018

deAdministrator PFIB

Duminica a V a TP 2018

1. Astăzi, începem Novena de pregătire pentru Sărbătoarea Fericitului Ieremia Valahul, Patronul comunității noastre. După Sărbătoarea Paștelui, celebrarea Patronului Bisericii este cel mai important eveniment pentru o comunitate parohială. Vă reamintim că Sfânta Liturghie de hram va fi celebrată duminica viitoare, 6mai, la ora 11.00. Vă rugăm să-i invitați pe prietenii rudele și cunoscuții dumneavoastră pentru a se uni în rugăciune cu noi. În ziua hramului nu vom celebra Sf. Liturghie de la ora 12.00.
2. Marți, începem luna Mai, lună închinată Sfintei Fecioare Maria. Vă îndemnăm călduros să participați împreună cu noi în fiecare seară la recitarea sfântului rozariu și la cântarea litaniilor mariane înainte de Sfânta Liturghie de seară, începând cu ora 17.15.
3. In această săptămână avem și Vinerea I din lună. Vom vizita bolnavii pentru spovadă.
4. Vă mai anunțăm că sâmbătă, 5 mai va avea loc Ziua Tineretului la nivel diecezan şi va fi găzduită de Parohia „Sfântul Mihail” din Săbăoani. Tema întâlnirii este: „Nu te teme, Marie, pentru că ai aflat har la Dumnezeu” (Lc 1,30). Finalitatea Zilei Tineretului este ca tinerii din dieceza noastră să împărtăşească frumuseţea credinţei şi să conducă şi pe alţii la Cristos, după exemplul Fecioarei Maria. În Mesajul pentru Ziua Mondială a Tineretului 2018, papa Francisc le spune tinerilor: „Dragi tineri, nu lăsaţi ca razele tinereţii să se stingă în întunericul unei camere închise în care singura fereastră pentru a privi lumea este aceea a computerului sau a smartphone-ului. Deschideţi larg porţile vieţii voastre! Spaţiile şi timpurile voastre sunt locuite de persoane concrete, relaţii profunde, cu care puteţi să împărtăşiţi experienţe autentice şi reale în cotidianul vostru”. Dragi părinți, vă rugăm puneți o vorbă bună și hotărâtă și îndemnați-i pe tineri să se înscrie (până marți seara) pentru a participa pregătiți la această manifestare de credință a tineretului catolic din dieceză. (http://tinericonectati.ro/…/ziua-tineretului-de-la-sabaoan…/).
5. Vă rugăm să ridicați de la punctele de distribuire reevista De la răsărit până la Apus pe lunile mai-iunie și Lumina Creștinului pe luna mai.
6. La avizier puteți găsi programul înscrierilor la Seminarul liceal din Bacău pentru 2018-2019. (http://www.ercis.ro/actualitate/viata.asp?id=201804141)

Despre autor

Administrator PFIB administrator