Duminica a III a PM -2019

deAdministrator PFIB

Duminica a III a PM -2019

Duminica a III a PM -2019

Calendarul Săptămânii:
24 D † DUMINICA a 3-a din Post; Ss. Ecaterina a Suediei, călug.; Oscar Romero, ep., m.
25 L † BUNA-VESTIRE; Sf. Dismas
26 M Sf. Emanuel, m.
27 M Sf. Rupert, ep.
28 J Fer. Renata, m.
29 V Sf. Eustasie, ep.
30 S Ss. Ioan Climac (Scărarul), abate; Leonard Murialdo, pr.
31 D † DUMINICA a 4-a din Post; Sf. Beniamin, diacon m.

  1. Luni,25 martie celebrăm Solemnitatea Bunei Vestiri. Nu este sărbătoare de poruncă, prin urmare vom celebra Sfintele Liturghii, dimineața la ora 9.00 și seara la ora 18.00.
  2. În această duminică, devoțiunea Căii Sfintei Cruci va fi animată de copii din parohie. Vă îndemnăm să vă uniți cu noi în rugăciune și să participați cât mai mulți la celebrare.
  3. Marți 26 martie începem trezena de rugăciune la Sf. Anton de Padova.
  4. Duminica viitoare, 31 martie, în Duminica Laetare, vom celebra și anul acesta în dieceză Duminica Bibliei. Este o inițiativă a Oficiului pentru Pastoraţia Biblică născută cu scopul de a ajuta fiecare comunitate de credinţă din dieceză să se apropie de Biblie, să o iubească, să o citească, să o mediteze şi să încerce să o trăiască în viaţa de fiecare zi. În vederea acestui eveniment, sunt prezente astăzi în biserica noastră Surorilor Ficele Sfântului Paul cu un bogat material de literatură religioasă și cu o nouă apariție editorială numită Să ne îmbrăcăm în lumină” scrisă de părintele Giuseppe Forlai. Referindu-se la învățăturile și la experiența părinților monastici, Giuseppe Forlai propune în această carte un itinerariu spiritual pentru sufletele noastre. Forlai îi îndeamnă pe cititori să aibă curajul de a bate la porţile Scripturilor, să le citească, să le mediteze, să se lase transformaţi de acestea până vor putea spune asemenea Apostolului: „Nu mai trăiesc eu, ci Cristos trăieşte în mine” (Gal 2,20)… Pacea, vindecarea de iluzii, experimentarea milostivirii lui Dumnezeu, adevărata căinţă, rugăciunea, lectura Scripturii, depăşirea încercărilor, libertatea, sunt câteva dintre temele prezentate și prin care creştinul este călăuzit pentru a se îmbrăca în Lumina divină. Vă îndemnăm ca la ieșirea din biserică să vă opriți și la standul Surorilor, cărora le mulțumim pentru toată toată activitate lor de evanghelizare prin literatura religioasă.
  5. IC, Vă mulțumim pentru Colecta duminicii trecute oferită persoanelor asistate prin programul Îngrijire la domiciliu. Suma colectată a fost de 4570 de lei. Dumnezeu să-i răsplătească cu darurile sale pe toți cei care fac bine în numele Său.

NE INCHINĂM TIE, CRISTOASE, ȘI TE BINECUVÂNTĂM
CĂCI PRIN SFANTA TA CRUCE, AI RASCUMPĂRAT LUMEA!

Despre autor

Administrator PFIB administrator