Duminica a II a PM – 2019

Administrator PFIB deAdministrator PFIB

Duminica a II a PM – 2019

Duminica a II a PM – 2019

17 D † DUMINICA a 2-a din Post; Sf. Patriciu, ep.
18 L Sf. Ciril din Ierusalim, ep. înv. *
19 M † SF. IOSIF, soţul Sf. Fc. Maria; Fer. Marcel Callo, m.
20 M Ss. Ioan Nepomuk, pr. m.; Paul, Ciril, Eugen şi îns. m.
21 J Sf. Nicolae de Flüe, pustnic LP
22 V Sf. Lia, văduvă
23 S Sf. Turibiu de Mongrovejo, ep. *
24 D † DUMINICA a 3-a din Post; Ss. Ecaterina a Suediei, călug.; Oscar Romero, ep., m.

  1. Ic, Astăzi, în duminica a II-a din Postul Mare, în toată dieceza de Iași se face Colecta specială destinată programului de Îngrijire La Domiciliu, program aflat sub patronajul Caritas-ului diecezan. Vă mulțumim că vă gândiți la soarta celor 1200 de bătrâni care sunt asistați și cu ajutorul și bunăvoința d-voastră!
  2. Vă anunțăm că marți 26 martie începem trezena de rugăciune la Sf. Anton de Padova, devoțiune care se va încheia pe 18 iunie, după sărbătoarea marelui făcător de minuni.
  3. Marți 19 martie celebrăm Sărbătoarea Sf. Iosif, Patronul Bisericii universale. Este Sărbătoare de poruncă. Sfintele Liturghii vor fi celebrate la orele: 9.00, 10.30 și seara la ora 18.00.
  4. La ieșirea din biserică puteți găsi formularul 230 prin care puteți dona 2% din impozitul anual pe venit. După ultimele precizări ale ANAF această campanie se încheie nu pe 15 martie ci în luna iulie.. Vă mulțumim pentru bunăvoință!
  5. În această duminică, devoțiunea Căii Sfintei Cruci va fi animată de tinerii din parohie. Vă îndemnăm să vă uniți cu noi în rugăciune iar pe tineri îi rugăm să se anunțe unii pe alții și să participe cât mai mulți la celebrare.
  6. Din partea Comisiei diecezane de pregătire a vizitei Sf Părinte, Vă anunțăm că au fost întocmite și trimise la Iași Listele cu participanții la Pelerinajul de la Iași, însă, așa cum v-am informat în particular, aceste liste nu sunt închise și nu este respins nimeni sub acest pretext. De altfel, avem deja o nouă listă cu aprox. 100 de persoane, la care se pot adăuga și alții. Important e ca să ne trecem pe listă și să specificăm mijlocul de transport. Preasfințitul Aurel, șeful Comisiei precizează că cei care nu vor fi prezentați oficial pe liste, riscă să nu primească bilete şi vor sta “mai la periferie”. Biletele sunt gratuite şi se vor da cu o numerotare precisă. Imediat ce vom avea noi precizări de la Comisia centrală de coordonare a vizitei Papei, vi le vom comunica, în vederea unei bune organizări a evenimentului, şi mai ales pentru o trăire de înaltă ţinută a prezenţei urmaşului Sfântului Petru la Iaşi.
  7. În perioada 22-24 martie 2019, Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iaşi organizează „Zilele Seminarului”. În aceste zile se propune un moment de discernământ vocaţional, care are ca temă întrebarea tânărului din evanghelie „Învăţătorule bun, ce trebuie să fac…?” (Mc 10,17). Propunerea este adresată tuturor tinerilor (între 17 şi 25 de ani) care doresc să facă mai multă lumină în viaţa lor. Vor fi zile în care un tânăr poate face lumină în viața sa și să înțeleagă mai bine ce vrea Dumnezeu de la el. Trei zile de comuniune în care se poate experimenta viața de seminar, va fi propus un program spiritual prin care să se trăiască momente de apropiere de Domnul, dar se oferă și ajutor pentru a discerne chemarea Mântuitorului. Înscrierile se fac prin intermediul preoţilor din parohie.

Ne închinăm Ție Cristoase și te binecuvântăm
Căci prin Sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea.

Despre autor

Administrator PFIB

Administrator PFIB administrator