ANUNȚURILE SĂPTĂMÂNII

deAdministrator PFIB

ANUNȚURILE SĂPTĂMÂNII

ANUNȚURILE SĂPTĂMÂNII
CONCLUZII DUPĂ SFINȚIREA CASELOR – 2020
• IC, După cum am anunțat duminica trecută, astăzi, la încheierea sfințirii locuințelor și a binecuvântării familiilor dorim să facem o scurtă analiză a vizitei noastre pastorale în familiile dumneavoastră. Înainte de toate vă mulțumim pentru că și anul acesta ne-ați întâmpinat cu devoțiune și ați făcut tot posibilul ca prezența noastră în casa dumneavoastră să fie un moment de rugăciune și de comuniune. În urma discuțiilor purtate, voim să vă mulțumim pentru observațiile, indicațiile și aprecierile pe care ni le-ați făcut în legătură cu activitatea pastorală și administrativă a parohiei. Toate au fost binevenite iar noi le vom discuta cu comitetul bisericesc pentru a fi puse în practică.
• Pe parcursul acestor zile am avut ocazia să vizităm 891 (886) de familii, dintre care 548 (600) familii întregi și 343 (286) jumătăți sau familii în care doar o parte este catolică. Se poate observa o scădere a numărului de familii întregi și o ușoară creștere a familiilor în care doar o parte este catolică. Și numărul total de persoane este într-o ușoară scădere. Dacă în 2016 eram 2387 pers, anul acesta am întâlnit 2294 pers. Adăugăm și faptul că pe lângă cele 891 de familii, 175 nu au răspuns la sonerie și multe dintre aceste fișe au fost retrase și puse în arhivă.
• Vă mulțumim și pentru contribuțiile dumneavoastră la simbrie, lucrări și cheltuieli la biserică și pentru susținerea seminariilor. Sumele adunate sunt sensibil egale cu cele de anul trecut: (conf. Anunțurile de la Sfintele Liturghii).
• Dragi credincioși, Vă mulțumim pentru efortul dumneavoastră financiar; vă rugăm să rețineți, iar noi suntem convinși, că aceste contribuții făcute cu mari sacrificii sunt esențiale și fără ele nu am putea desfășura activitățile noastre pastorale și administrative din parohie și, în general, din Biserica universală.
• Bazându-ne pe ofertele dumneavoastră – persoane fizice și juridice- și poate și pe un sprijin financiar din partea statului, vom continua lucrările de întreținere deja în derulare din biserică și din curtea bisericii și, în limita posibilităților vom încerca și unele lucrări foarte urgente și necesare la casa parohială.
• În încheiere, ne cerem iertare pentru eventualele neplăceri sau neconcordanțe cu programul dumneavoastră. De asemenea dorim să mulțumim astăzi și tuturor binefăcătorilor și colaboratorilor parohiei noastre: feciorilor de biserică, persoanelor cu diferite pregătiri profesionale, din parohie sau din afară, care se implică la bunul mers al parohiei și persoanelor din jurul altarului care ne ajută zi de zi și duminică de duminică.
• De asemenea vă anunțăm că:
Sâmbătă,. 1 februarie vom relua catehezele pentru copii și tineri. Pe copii îi așteptăm în fiecare sâmbătă începând cu ora 10:00, iar pe tineri tot sâmbătă de la ora 19:00. Alte informații:
• Sărbătoarea Paștelui cade pe 12 aprilie iar începutul PM pe 26 februarie.
• Hramul Bisericii noastre îl vom celebra duminică, 10 mai.
• Pregătirea pentru Prima Sfântă Împărtășanie pentru copiii din clasa a III-a va începe duminica, 2 februarie, când va avea loc și întâlnirea cu părinții. De aceea vă rugăm ca începând de astăzi să îi înscrieți pe copiii care sunt deja în clasa III a. Prima sfântă Împărtășanie, este preconizată pentru duminica, 14 iunie.
• Pentru celebrarea sacramentului Căsătoriei, vă rugăm să vă anunțați la parohie, dacă e posibil încă de la începutul anului, și să vă prezentați la Parohie cu cel puțin o lună înainte de eveniment, pentru a putea urma în timp toate etapele întocmirii dosarului matrimonial. Cei care se pot încadra, vă rugăm să rețineți că vom începe un Curs de pregătire pentru logodnici în perioada 15 mai-12 iunie 2020
• Pentru Sfântul Botez vă rugăm să anunțați, dacă e posibil, cu o lună înainte de celebrarea acestui sacrament și să vă orientați, pe cât este cu putință, spre nași catolici.
• Duminica viitoare, 27 ianuarie, la sfânta Liturghie de la ora 10:30, în Duminica Sf. Scripturi, vom celebra primul hram din parohia noastră, cinstindu-l pe Sf. Ioan Bosco, fondatorul Congregației părinților Salezieni. Ca pregătire pentru această sărbătoare, ca și în anii trecuți, se va face un triduu-um de rugăciune; joi, vineri, si sâmbăta, sfintele Liturghie de seară vor fi prezidate de părinții salezieni.
• Vă mai anunțăm că duminica viitoare, la cererea Oficiului diecezan pentru comunicații, în perspectiva îmbunătățirii transmisiilor oferite de RADIO MARIA, în toată Dieceza de Iași se va organiza o Colectă Specială.
Lăudat să fie Isus Cristos!

Despre autor

Administrator PFIB administrator