Botezul Domnului 2021

deAdministrator PFIB

Botezul Domnului 2021

Botezul Domnului 2021

IC, Cu Duminica de astăzi, în Sărbătoarea Botezul Domnului se încheie Timpul Crăciunului. Îi mulțumim Bunului Dumnezeu pentru frumoasa perioadă a Adventului și a Crăciunului în care am avut posibilitatea de a participa la înălțătoarele celebrări și de a ne bucura de taina Întrupării Fiului lui Dumnezeu.
De mâine reluăm Timpul de peste an până la Miercurea Cenușii, 17 februarie, când vom începe Timpul Postului Mare.
Pe 4 aprilie celebrăm Învierea Domnului.
Duminică, 9 mai vom celebra Hramul Bisericii – Fericitul Ieremia Valahul. Dacă exista dorința și din partea dumneavoastră, noi am propune ca ziua hramului și a patronului Bisericii noastre să fie celebrată chiar în ziua în care cade, prin urmare, sâmbătă 8 mai. La următoarea ședință a Consiliului pastoral parohial vom dezbate această temă și vom decide împreună.
Cu prima duminică din Postul Mare vom începe pregătirea copiilor pentru Prima Sfântă Împărtășanie. Așteptăm să se înscrie până atunci toți copiii de pe teritoriul parohiei noastre care sunt în clasa a III a. Sărbătoarea Primei Sfinte Împărtășanii este preconizată pentru Duminică 6 Iunie, după Sărbătoarea Trupul și Sângele Domnului.
Vă rugăm să rețineți că pe 4 iulie vom avea și Administrarea Sfântului Mir pentru cei 83 de candidați care s-au înscris până acum. Îi anunțăm pe cei din prima grupă că sâmbătă viitoare, de la ora 15.30 sunt așteptați la întâlnirea catehetică.
Ic, Chiar dacă mai avem trei sâmbete din ianuarie în care vă stăm la dispoziție pentru sfințirea locuințelor, în această săptămână care a trecut am reușit să parcurgem toate cele 28 de sectoare, să intrăm în locuințele dumneavoastră și să lăsăm pacea și binecuvântarea lui Dumnezeu. Condiționați de regulile impuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, am putut beneficia însă de ajutorul consistent al părinților profesori de la Institutul Franciscan din Roman ( pr. Mihai Gal, pr. Bernardin Duma, pr. Francisc-Lucian Ghervase, pr. Sergiu Antal), al pr. Felix Roca de la Oficiul pentru Pastoraţia Copiilor, Tinerilor şi Asociaţiilor precum și al pr. Andrei Laslău de la Oratoriu. În numele dumneavoastră, împreună cu pr. vicar le mulțumim pentru disponibilitatea acordată și, împreună cu ei vă mulțumim dumneavoastră pentru mărturia de credință de care ați dat dovadă pe parcursul acestor zile. Mai multe impresii și date acumulate vă vom prezenta duminica viitoare.

La ieșirea din biserică, cei abonați la revista Lumina Creștinului găsiți primul număr din an.

Lăudat să fie Isus Cristos.

Despre autor

Administrator PFIB administrator