ANUNȚURI – Duminica a II a -TPA 2021

deAdministrator PFIB

ANUNȚURI – Duminica a II a -TPA 2021

ANUNȚURI – Duminica a II a -TPA 2021

• IC, După zilele de reprogramări, putem face un scurt bilanț al ”sfințirii caselor” din anul acesta. Datorită condițiilor speciale, am apelat pentru binecuvântarea locuințelor și la preoții oaspeți pe care i-ați văzut și duminica trecută la Sf. Liturghie de la ora 11.00. Anul acesta am trecut mai discret prin casele dumneavoastră amânând unele vizite prin familiile mai vulnerabile sau care au dorit acest lucru, numărul lor fiind însă foarte mic. Am intrat în 862 de familii față de 893 de anul trecut. Am întâlnit multă deschidere și disponibilitate din partea dumneavoastră și ne-ați confirmat că la baza acestei ospitalități se află puternicul tezaur de credință pe care cu siguranță l-ați primit de la părinți și doriți să-l transmiteți mai departe, …fapt observat și apreciat în mod expres de preoții oaspeți. Dărnicia și atașamentul dumneavoastră s-a văzut și prin contribuțiile anuale pe care le-ați făcut cu multă generozitate și anul acesta. Sumele colectate au fost foarte apropiate de cele de anul trecut. Joi seara am avut o întrunire a Consiliului Economic Parohial în cadrul căreia am prezentat un bilanț al sumelor colectate și o succintă strategie a proiectelor pe care am vrea să le realizăm în noul an, axându-ne în special pe lucrări de renovare a casei parohiale pe care le-am cam neglijat în ultima vreme.
De asemenea vă mai anunțăm că:
Săptămâna aceasta reluăm catehezele pentru copii și tineri. Pe copii îi așteptăm în fiecare sâmbătă începând cu ora 10:00, iar pe tineri, duminica seara după sfânta Liturghie de la ora 17.00
• Pregătirea pentru Prima Sfântă Împărtășanie pentru copiii din clasa a III-a va începe pe 21 februarie, în prima duminică din Postul Mare. De aceea vă rugăm ca până la începerea Postului, când vom începe pregătirile să îi înscrieți pe copiii care sunt deja în clasa III a. Prima sfântă Împărtășanie, este preconizată pentru duminica, 13 iunie.
• Tot anul acesta vom avea și conferirea Sf. Mir programat pentru duminică 4 iulie.
• Pentru celebrarea sacramentului Căsătoriei, vă rugăm să vă anunțați la parohie cât mai repede posibil pentru a evita aglomerațiile și suprapunerile în program și pentru a putea urma în timp toate etapele întocmirii dosarului matrimonial. Vă rugăm să rețineți că celebrarea Sf. Sacrament al Căsătoriei poate fi desprinsă de organizarea unei petreceri nupțiale.
Fiind doar doi preoți în parohie recomandăm mirilor care celebrează căsătorie catolică să opteze pentru căsătoria lor în cadrul Sfintei Liturghii comunitare: Sâmbătă, ora 18.00 și duminică, ora 17.00. Orice altă variantă trebuie discutată din timp și va fi efectuată în limita posibilităților. Vă mulțumim.
• Pentru Sfântul Botez vă rugăm să anunțați, dacă e posibil, cu o lună înainte de celebrarea acestui sacrament și să vă orientați, pe cât este cu putință, spre nași catolici.
• În încheiere, legat de Sfințirea locuințelor, ne cerem iertare pentru eventualele neplăceri sau neconcordanțe cu programul dumneavoastră
• De asemenea dorim să mulțumim astăzi și tuturor binefăcătorilor și colaboratorilor parohiei noastre: feciorilor de biserică, persoanelor cu diferite pregătiri profesionale, din parohie sau din afară, care se implică la bunul mers al parohiei și persoanelor din jurul altarului care ne ajută zi de zi și duminică de duminică. Tuturor vă mulțumim și vă dorim o duminică și o săptămână binecuvântată.
Lăudat să fie Isus Cristos!

Despre autor

Administrator PFIB administrator