Cristos a înviat!

deAdministrator PFIB

Cristos a înviat!

Dragi credincioși,
pentru cei care au credinţă, Paştele este sărbătoarea sărbătorilor. Pentru cei care CRED, nu există eveniment mai sfânt şi mai important. Misterul pe care îl celebrăm la Paști întrece orice alt eveniment cosmic care ar putea exista pentru creatura umană căci această zi este SĂRBĂTOAREA VIEŢII; nu a vieţii pe care o trăim pur și simplu zi de zi, ci a VIEŢII care are un chip şi o faţă, are un nume: ISUS CRISTOS INVIAT, care continuă să ne asigure: Eu sunt Învierea şi Viaţa. „El este Viu şi trăieşte printre noi”.
Aceasta este vestea pe care Biserica o repetă neîncetat de 2000 de ani; evident, suntem conştienţi că nimic nou nu mai putem adăuga la ceea ce s-a spus de sute de generaţii înaintea noastră, iar noi nu putem decât să repetăm ceea ce au constatat şi contemporanii lui Cristos, că incredibilul s-a realizat…, că Dumnezeu Tatăl i-a dat dreptate Fiului şi a III a zi după moartea sa l-a ÎNVIAT BIRUITOR. Nu este o simplă legendă cum încearcă unii să afirme. Este mărturia de credință a atâtor oameni de știință iluștrii, recunoscuți și confirmați de-a lungul istoriei. De fapt totul pornește de la mărturia celor care au luat parte la acest eveniment, e mărturia celor care au stat la masă cu El după înviere şi care ne-au transmis şi nouă acest ADEVĂR pe care se bazează toată credinţa noastră căci, după cum spune Sf Paul, „Dacă Cristos nu a înviat, zadarnică este predica noastră şi zadarnică este credinţa voastră” (1Cor 15,14).”
Mesajul Învierii lui Cristos proclamat an de an cu mare bucurie ajunge şi în inimile noastre şi coboară peste preocupările şi problemele noastre, peste fricile şi incertitudinile noastre! Plini de speranță ne deschidem în faţa acestui mesaj de credință. „Cristos, speranţa noastră a înviat. El este Viu şi trăieşte între noi”. Ştim prin credinţă că „la Dumnezeu totul este posibil” şi dacă ne lăsăm inundaţi de această veste şi lăsăm ca această rază puternică să ne lumineze existenţa, atunci incredibilul va avea loc şi în viaţa noastră. Paştele…, TRECEREA lui Cristos de la moarte la viaţă, va produce o transformare şi în viaţa noastră, o trecere…, de la omul vechi la Omul Nou, omul care de acum vede totul cu ochii noi luminaţi de credinţa în înviere.
Dragi creștini, a celebra cu folos Învierea Domnului înseamnă să ne lăsăm purtați pe drumul credinței la întâlnirea cu El, care continuă să fie viu şi care trăieşte pentru vecie fiind mereu între noi.
Să celebrăm Învierea Domnului gustând puterile şi farmecul veacului viitor (cf. Evr 6,5), retrăind un adevăr mângâietor şi mobilizator: nu mai trăim pentru noi, ci pentru acela care a murit şi a înviat pentru noi (cf. 2Cor 5,15).
Împreună cu pr. vicar, cu Surorile ”Maestre Pie Venerini”, cu părinții Salezieni și cu colaboratorii pastorali, Vă doresc să aveți parte de Lumina sărbătorilor pascale, cu pace și bucurie sufletească.

Vă anunțăm că în Duminica Paștelui precum și Luni și Marți din Octava Paștelui vom celebra Sfintele Liturghii la: 9.00; 11.00; și seara la 18.00 . La ora 17.20 ne vom ruga Sf. Rozariu.
Cei abonați la Lumina Creștinului vă rugăm să luați revistele de pe măsuțele de la intrare.

Aveți la dispoziție și revista Biserica și Viața, ediția de Paști.

Cristos a Înviat!

Despre autor

Administrator PFIB administrator