PPROGRAMUL CELEBRĂRILOR PASCALE – 2021

deAdministrator PFIB

PPROGRAMUL CELEBRĂRILOR PASCALE – 2021

Vă rugăm să Vă conformați la Orarul de Vară (ceasurile se dau înainte cu o oră)

PPROGRAMUL CELEBRĂRILOR PASCALE – 2021
Mulțumim Bunului Dumnezeu că anul acesta putem celebra Sărbătorile Pascale adunați împreună în Sfânta Biserică, chiar dacă suntem conștienți că e de datoria noastră să respectăm anumite norme de siguranță datorită răspândirii virusului covid-19. Pe situl episcopiei a fost publicată Scrisoarea episcopului cu Precizări referitoare la celebrările liturgice din Săptămâna Sfântă. (http://www.ercis.ro/actualitate/viata.asp?id=202103107). Astfel, sunt prezentate recomandările Congregației pentru Doctrina Credinței precum și îndemnurile repetate de atâtea ori: distanţare de siguranță, dezinfectarea mâinilor, purtarea măştii de protecţie; Vă rugăm ca în timpul celebrărilor să evitați aglomerația (îmbulzelile la intrări-ieșiri, la procesiune pt sf. Împărtășanie precum și la aprinderea lumânării în noaptea de Paști). Precizăm că pentru Sf. Liturghie de Înviere este interzisă folosirea lumânărilor fără protecție pt ceară. În Noaptea de Paști lumânările vor fi aprinse doar în timpul Preconiului Pascal de la început și la recitarea Crezului. E mai important însă ca Lumina lui Cristos să rămână aprinsă într-o inimă curată și să strălucească în viața noastră prin practicarea virtuților creștine.
Vă anunțăm că în Noaptea de Paști veți putea lua lumânări și de la intrarea în biserică, donația dumneavoastră fiind redirecționată pentru o inițiativă a Caritasului și a CMD pentru activități caritative în Yemen.

 • Vă rugăm să rețineți că odată cu trecerea la orarul de vară Sfintele Liturghii de duminică seara vor fi celebrate la ora 18.00 (Adorația la ora 17.00)
 • Vă anunțăm programul spovezilor și al Sfintelor Liturghii:
  PROGRAM DE SPOVEZI:
  În preajma sărbătorilor pascale vor fi ocazii de spovezi după următorul program:
  Vizitarea bolnavilor cu spovada de Paști și pentru Novena la Inima lui Isus va avea loc marți, 30 Martie în cursul dimineții;
  Spovezile pentru sfintele Paști:
 • Luni, Marți, Miercuri din Săptămâna Mare, dimineața la Sf. Liturghie și după amiază de la ora 16:00;
 • Joia Mare, între orele 16:00-19:00, dar și în timpul adorației;
 • Vinerea Mare, între orele 8.30 -12:00 și 16:00-19:00;
 • Sâmbăta Mare, între orele 8.30 – 12:00.
  După amiază și în timpul Sf. Liturghii de noapte nu se fac spovezi.

PROGRAMUL SFINTELOR LITURGHII:
Joi, 1 aprilie, Joia sfântă, va fi doar sfânta liturghie de seară, la ora 18:00. După sfânta Liturghie va urma Adorația comună de Joia Mare până la ora 20:00.

 • Sfânta Taină va rămâne expusă pentru adorația personală până la ora 21.30 după care se va închide biserica.
  Vineri, 2 aprilie, Vinerea Sfântă, este post și abstinență. Celebrarea Patimii Domnului și Adorarea Sfintei Cruci va începe la ora 18:00. Colecta din această zi este pentru Țara Sfântă.
  Celebrarea din Vigilia Pascală (Noaptea Sfântă a Învierii) va începe sâmbătă, 3 aprilie, la ora 21:00.

Sfintele Liturghii în ziua de Paște precum și luni și marți, a doua, respectiv a treia zi din octava pascală vor fi la orele 9:00, 11.oo și 18:00. Colecta din noaptea și din ziua de Paște va fi pentru seminar.

Lăudat să fie Isus Cristos.

Despre autor

Administrator PFIB administrator