Duminica SFINTEI TREIMI – 2021

Administrator PFIB deAdministrator PFIB

Duminica SFINTEI TREIMI – 2021

Duminica SFINTEI TREIMI – 2021

 1. IC, în duminica Sfintei Treimi comunitatea noastră este în sărbătoare: la Sf. Liturghie de la ora 11.00 vom participa la sărbătoarea celor 20 de copilași care vor face Prima Sfântă Împărtășanie; vă rugăm să-i însoțiți cu rugăciunile dumneavoastră și să-i înconjurați cu căldură. În schimb, la Sfânta Liturghie de seară, de la ora 18.00 celebrăm Hramul Capelei Oratoriului părinților salezieni. La sărbătoare va fi prezent și Preasfințitul Iosif Păuleț. La încheierea Sfintei Liturghii vom merge în procesiune în jurul bisericii cu statuia Sfintei Fecioare Maria, Ajutorul Creștinilor.
 2. Joi, 3 iunie celebrăm Solemnitatea Trupul și Sângele Domnului; este sărbătoare de poruncă. Sfintele Liturghii vor fi celebrate, dimineața la 9.00 și la 11.00 iar seara la ora 18.00. După Sfânta Liturghie de seară, dacă vremea ne va permite vom face Procesiunea euharistică cu Sfântul Sacrament din biserică la altarele pregătite în curtea bisericii. La această celebrare sunt așteptați și copiii care astăzi au primit Sf. Împărtășanie; vor veni îmbrăcați în costumele de sărbătoare, după care le vor predare la parohie.
 3. În această săptămână avem Prima Vineri și Prima Sâmbătă din luna IUNIE, zile închinate Preasfintei Inimi a lui Isus și Inimii Neprihănite a Marei. Vineri vom vizita bolnavii pentru Sfânta Spovadă.
 4. Sărbătoarea Copiilor, pe care obișnuim să o marcăm în fiecare an în prima sâmbătă din luna iunie, va avea loc sâmbăta viitoare, 5 iunie 2021, în fiecare parohie din Dieceza de Iaşi, dobândind astfel un caracter diecezan.
  Tema din acest an este „Țintește mai sus!” şi face referință la aspectul creșterii şi al căutării valorilor inspirate de prietenia cu Isus, fiind o încurajare pentru copii de a împlini mereu binele şi de a urma îndemnurile lui Cristos.
  Îi invităm pe toți copiii din parohie, în intervalul orar 9,30-12.00 să participe în curtea parohiei la un program realizat de ei și pentru ei. Evident, vom marca și ziua de 1 iunie, Ziua copilului.
 5. Duminica viitoare, după Sfânta Liturghie de seară va avea loc în biserica noastră un scurt concert de muzică clasică interpretată d-na Crina Varga, la violoncel – suitele 1, 2 și 3 de Johann Sebastian Bach.
  Lăudat să fie Isus Cristos

Despre autor

Administrator PFIB

Administrator PFIB administrator