ANUNȚURILE DUMINICII a II a PM – 2022

deAdministrator PFIB

ANUNȚURILE DUMINICII a II a PM – 2022

ANUNȚURILE DUMINICII a II a PM – 2022

  1. După cum s-a anunțat deja, în această duminică, a II-a din Postul Mare se face Colectă specială pentru UCRAINA. Colecta destinată programului de Îngrijire La Domiciliu, program aflat sub patronajul Caritas-ului diecezan se amână pentru duminică, 3 aprilie.
  2. Sâmbătă, 19 martie, îl sărbătorim pe Sfântul Iosif patronul secundar al diecezei noastre de Iași. Ne rugăm zilnic Novena de pregătire pentru această sărbătoare dedicată tatălui purtător de grijă al lui Isus. Este sărbătoare de poruncă; vom celebra sfintele Liturghii, dimineața la 9.00 și 11.00 și seara la 18.00.
  3. Marți, 15 martie, începem trezena – 13 marți de rugăciune în cinstea sfântului Anton de Padova.
  4. „În perioada 14 martie – 17 iulie 2022 se desfășoară în România Recensământul Populației și al Locuințelor. Participarea cetățenilor la recensământ și completarea chestionarului de recenzare este obligatorie prin lege. Îndemnăm participarea tuturor credincioșilor la această acțiune, care constituie, înainte de toate, o datorie civică. În plus, deoarece printre datele care vor fi înregistrate se află religia, etnia și limba maternă, rezultatele recensământului vor avea un impact important asupra comunității romano-catolice din țara noastră. Fiind o minoritate religioasă în România, este foarte important să ne afirmăm credința și să fim acceptați ca o comunitate vie și semnificativă de catolici. Recensământul se va desfășura în două etape, mai întâi faza de autorecenzare, pe internet, la adresa recensamantromania.ro (14 martie – 15 mai 2022), iar apoi prin interviuri față în față cu recenzorii Statului (16 mai – 17 iulie 2022)”.
  5. Vă anunțăm deja că Duminică, 27 martie (peste 2 săptămâni) se trece la orarul de vară. Prin urmare, până în toamnă, sf. Liturghie de duminică seara se va celebra la ora 18.00.

Ne închinăm ție Cristoase și te binecuvântăm,
Căci prin Sfânta ta cruce ai răscumpărat lumea!