DUMINICA I DIN ADVENT – 2022

deAdministrator PFIB

DUMINICA I DIN ADVENT – 2022

DUMINICA I DIN ADVENT – 2022

Odată cu aprinderea primei lumânări din Coroana de Advent, începem cu prima Duminică de Advent un NOU AN LITURGIC; nu este reluarea celui vechi ci facem un nou pas înainte sau chiar mai sus spre întâlnirea noastră definitivă cu Domnul.
„Advent” înseamnă venire. Este un timp de așteptare; avem în vedere prima venire a Domnului în slăbiciunea firii omenești dar așteptăm și a doua lui venire în slavă la sfârşitul timpurilor.
Am anunțat deja că acest an pastoral are ca temă ”Unitatea în Duhul Sfânt” și face parte din trieniul pastoral cu tema ”Uniți în familia lui Dumnezeu, trăim bucuria evangheliei”. Preasfințitul Iosif, în Scrisoarea Pastorală de deschidere a Anului Pastoral ne spunea că ”atenția tuturor va fi îndreptată spre trăirea mai intensă a apartenenței noastre la familia lui Dumnezeu, Biserica și spre mărturisirea cu bucurie a Evangheliei lui Isus Cristos… Duhul Sfânt, care însoțește și Biserica noastră locală ne cheamă să ne trăim viața de credință în comuniune cu întreaga Biserică Catolică dar și cu o atenție sporită la necesitățile umane și spirituale ale poporului nostru credincios din Moldova.
Vă mai anunțăm că Vineri, după Sfânta Liturghie de seară va avea loc întrunirea Consiliului pastoral parohial, moment în care vom parcurge conținutul Planului Pastoral Diecezan dar vom aborda și noile provocări și oportunități pentru aplicarea orientărilor propuse de acesta.
Alte anunțuri:
În această săptămână avem câteva zile mai importante:

  1. Marți începem Novena de pregătire la Solemnitatea Neprihănitei Zămisliri
  2. Miercuri 30 nov. Sărbătoarea liturgică Sf. Andrei ap.
  3. Joi este Ziua Națională a României;
  4. Vineri, fiind prima vineri din lună vom face devoțiunea la Preasfânta Inimă a lui Isus;
  5. Sâmbăta viitoare, având un week-end prelungit, nu vom face cateheza de dimineață cu copiii. În schimb, tinerii sunt invitați să se anunțe pentru a particip la o zi de reculegere spirituală.
  6. Duminica viitoare, a II a din Advent, se va face Colecta specială destinată copiilor aflați în grija Caritas-ului diecezan.
  7. Ca și în anii trecuți, tinerii din parohia noastră au vrut să marcheze într-un mod deosebit începutul Adventului. Ei au pregătit coroane de Advent pe care le puteți achiziționa la ieșirile din Biserică la prețul de 25 lei. Menționăm că sumele adunate vor fi utilizate în opere pastoral-caritative
  8. La început de Advent, părinții franciscani, prin pr. Paul-Dragoș Mîrț (președintele Academiei ”Petru Tocănel”) ne fac un dar print-o publicație cu totul specială: ”În jurul ieslei, cu toții suntem frați! – Cuvântul lui Dumnezeu (proclamat în zilele Adventului) explicat, și o pildă pentru o trăire autentică a Adventului. Publicația poate fi luată la ieșirile din biserică la prețul de 12 lei. Le mulțumim și dorim ca că aducă roade bogate în sufletele dumneavoastră.
    Vă rugăm să nu uitați de CALENDARE și de reînnoirea abonamentelor la publicații: Lumina creștinului, De la răsărit până la apus, Mesagerul Sfântului Anton, Isus prietenul copiilor

Advent binecuvântat!