Duminica a XXIII a – 2018

Administrator PFIB deAdministrator PFIB

Duminica a XXIII a – 2018

1. Ne aflăm la jumătatea lunii octombrie ,,Luna Sf. Rozariu” și dorim să vă reamintim îndemnul Sfântului Părinte Papa Francisc care, la începutul lunii ”a decis să-i invite pe toți credincioșii, din întreaga lume, să se roage zilnic rozariul pe parcursul întregii luni octombrie, și să se unească astfel în comuniune și în pocăință, ca popor al lui Dumnezeu, pentru a-i cere Sfintei Fecioare și Sfântului Mihail Arhanghelul să ocrotească Biserica de diavol, care caută mereu să ne despartă de Dumnezeu și între noi”. În plus, toți credincioșii sunt invitați să încheie recitarea rozariului cu invocația „Sub ocrotirea ta alergăm” și cu rugăciunea la Sf. Mihail Arhanghelul, care ne ocrotește și ne ajută în lupta împotriva celui rău (cfr. Apoc 12,7-12). Dumnezeu să binecuvânteze toate familiile care primesc acest mesaj și tot El să ne apere de toate uneltirile celui rău. (Cele două rugăciuni sunt: Sub ocrotirea ta alergăm, Sfântă Născătoare de Dumnezeu. Nu disprețui rugăciunile noastre în nevoile noastre, ci ne mântuiește pururi de orice primejdie, Fecioară Slăvită şi Binecuvântată…, Sfinte Arhanghel Mihail, apără-ne în luptă; ocrotește-ne împotriva curselor diavolului. Cu smerenie te rugăm ca Dumnezeu să-l învingă, iar tu, Principele oştirii cereşti, prin puterea dumnezeiască, înlănţuieşte în iad pe satana şi pe celelalte duhuri rele, care umblă rătăcind prin lume spre pierderea sufletelor! Amin)
2. Iată și alte câteva anunțuri:
– Sâmbăta viitoare, 20 oct., începând cu ora 9.30, va avea loc în Parohia Sf. Cruce din Bacău, Întâlnirea Zonală a Acțiunii Catolice cu ocazia deschiderii Anului asociativ 2018-2019.Sunt invitați să participe toți membrii AC precum și simpatizanții care se pregătesc să facă Adeziunea.
– Fundaţia pontificală „Kirche in Not” („Biserica în nevoie”) organizează iniţiativa de rugăciune „Un milion de copii se roagă Rozariul” şi îi invită pe toţi preoții, profesorii şi educatorii ca, în ziua de 18 octombrie 2018, la ora 9.00 (sau la o altă oră potrivită), să se roage Rozariul împreună cu copiii pentru unitate şi pace în lume. Cu această ocazie, în multe locuri se întrerupe predarea în şcoli pentru o jumătate de oră. La noi în biserică vom recita Sf Rozariu cu toți copiii care au posibilitatea să vină la ora 17.15, înainte de Sf Liturghie.
– Duminica viitoare, 21 oct se celebrează în Biserica catolică a 92-a Zi Mondială a Misiunilor. Cu această ocazie se va face Colecta specială pentru misiuni.
– Tot duminica viitoare, la Oratoriul Don Bosco va avea loc tradiționala Zi a Recoltei. Detalii despre aceste evenimente puteți afla de pe afișele de la Avizier.
– Copiii care au început Cursul de chitară vor relua pregătirile de vineri, 19 oct, începând cu ora 16.30.

Despre autor

Administrator PFIB

Administrator PFIB administrator