ANUNȚURILE SĂPTĂMÂNII

Administrator PFIB deAdministrator PFIB

ANUNȚURILE SĂPTĂMÂNII

extras din CONCLUZII DUPĂ SFINȚIREA CASELOR – 2019
• IC, După cum am obișnuit și anii trecuți, la încheierea sfințirii locuințelor și a binecuvântării familiilor dorim să facem o scurtă analiză a celor 14 zile. Evident, înainte de toate trebuie să vă mulțumim pentru că și anul acesta ne-ați întâmpinat cu devoțiune și ați făcut din vizita preotului un moment de sărbătoare și de rugăciune comună în mijlocul familiei dumneavoastră. Ne bucurăm și vă mulțumim că ne-ați așteptat pregătiți și că ați făcut tot posibilul să fiți prezenți în casă, …că, ”doar o dată pe an vine părintele”, după cum prea bine spuneați mulți dintre dvs. Și anul acesta am întâlnit familii noi, familii tinere care au venit recent în parohie, unele care s-au întors din străinătate definitiv, dar au fost și situații în care la apelul nostru de la interfon nu ne-a răspuns nimeni. În general am avut experiențe frumoase și constructive, am purtat discuții interesante și cu totul diferite de cele de aici din biserică sau de la birou. Am aflat câte ceva despre cei plecați din familie, o parte dintre ei i-am văzut în poze și ne-ați povestit despre ei. Totodată, în urma discuțiilor purtate, voim să vă mulțumim pentru observațiile, indicațiile și aprecierile pe care ni le-ați făcut în legătură cu activitatea pastorală și administrativă a parohiei. Toate au fost binevenite iar noi le vom discuta cu comitetul bisericesc pentru a fi puse în practică.
• Fără intenția de a vă da cifre statistice oficiale, am observat că, din păcate, mulți tineri încă mai pleacă pe alte meleaguri și puține familii se întorc în patrie. Pe parcursul celor 14, am avut ocazia să vizităm 886 de familii, dintre care 600 familii întregi și 286 jumătăți sau familii în care doar o parte este catolică. Pentru a vă face o imagine a componenței parohiei noastre, cu cifre aproximative am notat 162 de familii plecate temporar din țară (din care aprox. 50 se întorc vara acasă și își arată apartenența lor la parohia noastră). În ultimii patru ani am scos cca 40 de fișe, semn că aceste familii au plecat definitiv, dar în arhiva parohiei, în ultimii 15 ani avem cca 400 de fișe ale familiilor care au plecat și nu s-au mai întors. Din cele 886 de familii vizitate, în 64 de cazuri unul din soți este plecat temporar în afară și sunt 151 de tineri care lucrează sau studiază în străinătate.
• Vă mulțumim și pentru contribuțiile dumneavoastră la simbrie, lucrări și cheltuieli la biserică și pentru susținerea seminariilor. Sumele adunate sunt sensibil egale cu cele de anul trecut: (….)
• Legat de partea administrativă și de sumele donate pentru lucrări și întreținerea bisericii, după cum am anunțat și la încheierea de an, cu oferta de anul trecut am reușit placarea cu granit a platoului și a scărilor din fața bisericii, pavarea trotuarului din față și din latura sudică a bisericii, s-a amenajat o cameră mortuară, s-au făcut lucrări de întreținere la băncile din biserică și corpuri de mobilier din altar și sacristie, s-au înlocuit cc 50 de corpuri de iluminat cu becuri led și multe alte intervenții obișnuite pentru o structură ca a noastră(…) Lucrări acperite din donațiile dumneavoastră, a unor persoane juridice – binefăcători din parohia noastră- și un ajutor financiar din partea Consiliului local.
Bazându-ne pe ofertele dumneavoastră – persoane fizice și juridice- și poate și pe un sprijin financiar din partea statului, am îndrăznit să schițăm deja o ordine de priorități pentru acest an: urmează finalizarea pavării din jurul bisericii, îmbunătățirea izolației ferestrelor și a ușilor, repararea crăpăturilor și a deteriorărilor de pe pereții interiori-laterali, …dar mai sunt lucrările din curtea bisericii și în special, înlocuirea acoperișului casei parohiale și a instalațiilor sanitare și de încălzire care nu mai dau randament. În încheiere la acest capitol, pentru cei care nu ați completat formularul 230, la ieșirea din biserică puteți găsi noul model de formular de la ANAF pentru redirecționarea celor 2% din impozitul pe salariu. Campania de strângere a formularelor se încheie pe 15 martie. Vă mulțumim.
De asemenea vă anunțăm că:
Săptămâna aceasta reluăm catehezele pentru copii și tineri. Pe copii îi așteptăm în fiecare sâmbătă începând cu ora 10:00, iar pe tineri tot sâmbătă de la ora 19:00. Alte date:
• Sărbătoarea Paștelui cade pe 21 aprilie iar începutul PM pe 6 martie.
• Hramul Bisericii noastre îl vom celebra duminică, 5 mai. Vă reamintim evenimentul anului: între 31 mai-1 iunie, vom primi în România vizita Sfântului Părinte Papa Francisc. Vă rugăm să nu vă programați evenimente familiare importante pentru a ne putea mobiliza cu toții și să fim prezenți la întâlnirea cu Papa, la Iași, pe 1 iunie.
• Pregătirea pentru Prima Sfântă Împărtășanie pentru copiii din clasa a III-a va începe pe 10 martie, în prima duminică din Postul Mare. De aceea vă rugăm ca începând de astăzi și până la începerea Postului, când vom începe pregătirile să îi înscrieți pe copiii care sunt deja în clasa III a. Pentru a-i avea pe copii prezenți la pregătire și o săptămână din vacanța mare, intenționăm să facem Prima sfântă Împărtășanie, duminica, 23 iunie.
• Pentru celebrarea sacramentului Căsătoriei, vă rugăm să vă anunțați la parohie, dacă e posibil încă de la începutul anului, și să vă prezentați la Parohie cu cel puțin o lună înainte de eveniment, pentru a putea urma în timp toate etapele întocmirii dosarului matrimonial.
• Pentru Sfântul Botez vă rugăm să anunțați, dacă e posibil, cu o lună înainte de celebrarea acestui sacrament și să vă orientați, pe cât este cu putință, spre nași catolici.
• Duminica viitoare, 27 ianuarie, la sfânta Liturghie de la ora 10:30 îl vom comemora pe Sfântului Ioan Bosco, fondatorul Societății părinților salezieni. Această Sf. Liturghie va fi prezidată și animată de părinții salezieni. Ca pregătire pentru această sărbătoare, ca și în anii trecuți, se va face un triduu-um de rugăciune; joi, vineri, si sâmbăta, sfintele Liturghie de seară vor fi prezidate de părinții salezieni.
• În încheiere, ne cerem iertare pentru eventualele neplăceri sau neconcordanțe cu programul dumneavoastră. De asemenea dorim să mulțumim astăzi și tuturor binefăcătorilor și colaboratorilor parohiei noastre: feciorilor de biserică, persoanelor cu diferite pregătiri profesionale, din parohie sau din afară, care se implică la bunul mers al parohiei și persoanelor din jurul altarului care ne ajută zi de zi și duminică de duminică. Tuturor vă mulțumim și vă dorim o duminică și o săptămână binecuvântată.
Lăudat să fie Isus Cristos!

Despre autor

Administrator PFIB

Administrator PFIB administrator