Duminica I din PM – 2019

Administrator PFIB deAdministrator PFIB

Duminica I din PM – 2019

Săptămâna: 10 – 17 Martie 2019

10 D † DUMINICA 1 din Post; Sf. Simpliciu, pp.
11 L Sf. Constantin, rege m.
12 M Ss. Inocenţiu I, pp.; Alois Orione, pr.; Maximilian, m.
13 M Sf. Sabin, m.
14 J Sf. Matilda, regină; Fer. Iacob Cusmano, pr.
15 V Sf. Luiza de Marillac, călug.
16 S Sf. Iulian, m.
17 D † DUMINICA a 2-a din Post; Sf. Patriciu, ep

1. IC, am început timpul sfânt al Postul Mare, un timp de 40 de zile de pregătire sufletească pentru celebrarea Misterului Pascal al lui Cristos, Patima, Moartea și Învierea Sa. 
Vă rugăm să rețineți că în toate vinerile din Postul Mare nu se consumă preparate din carne și nu vom putea recurge la posibilitatea de a înlocui abstinența de la carne cu o rugăciune sau cu o faptă bună. De asemenea pe tot parcursul Postului Mare suntem îndemnați să ne abținem de la petreceri zgomotoase și să acordăm mai mult timp pentru a participa la Sf. Liturghie, pentru a asculta Cuvântul lui Dumnezeu și pentru a săvârși fapte de milostenie trupească și sufletească. 
În Postul Mare putem participa și la devoțiunea Calea Sfintei Cruci, în zilele de miercuri și vineri de la ora 17.25 iar duminica de la 17.00.

2. Ca și în anii trecuți, cu prima duminică a Postului Mare Vă îndemnăm să participați la acțiunea Cutia speranței întreprinsă de Centrul Misionar Diecezan pentru susținerea Operelor misionare diecezane. Cutiuțele pentru donații sunt distribuite la ieșirea din biserică sau la biroul parohial și vor fi adunate în prima duminică după Paști, în duminica Divinei Indurări.

3. Centrul diecezan Caritas vă invită și în acest an, ca în timpul Postului Mare, să vă îndreptați privirea și inima către persoanele în vârstă și cei care se găsesc în suferință. Astfel, Colecta specială de duminica viitoare, 17 martie va fi destinată îngrijirii bătrânilor asistați prin programul ”Servicii de Îngrijire la Domiciliu”, un program de care beneficiază peste 1200 de bătrâni și bolnavi din dieceza noastră. Vă mulțumim!

4. La standurile de la ieșirea din biserică puteți găsi abonamentele la Lumina Creștinului pentru luna martie.

Ne închinăm Ție Cristoase și te binecuvântăm, 
Căci prin Sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea. Amin

Despre autor

Administrator PFIB

Administrator PFIB administrator