DUMINICA A VI A PAȘTI

Administrator PFIB deAdministrator PFIB

DUMINICA A VI A PAȘTI

DUMINICA A VI A PAȘTI

1. Duminica seara, la ora 18.00 celebrăm Sf. Liturghie în cinstea Sf. Fecioare Maria – Ajutorul Creștinilor, o sărbătoare specială a Familiei Saleziene. La celebrare, alături de preoții și credincioșii invitați sunt așteptați tinerii din Decanat care vor anima sf. Liturghie. Vă așteptăm pe cât mai mulți să participați și la procesiunea de după sf. Liturghie.
2. Vă rugăm să nu uitați de datoria civică și morală de a merge astăzi la cabinele de vot pentru a vă exprima acest drept cetățenesc. 
3. Joi, 30 Mai celebrăm Sărbătoarea Înălțarea Domnului. Este sărbătoare de poruncă. Sfintele Liturghii vor fi celebrate la: 9.00, 10.30, și seara la 18.00. De la ora 13,30 vom merge în cimitirul din Gherăești pentru pomenirea credincioșilor răposați. Pentru cei care nu reușiți să ajungeți joi în cimitir, ca și în anii precedenți vom merge și duminica viitoare de la ora 14.30. La Sfintele Liturghii de la ora 18.00, atât joi cât și duminica viitoare ne vom ruga pentru toți eroii și răposații noștri și vom cânta un Requiem solemn. 
4. Facem un apel călduros și insistent către copiii și părinții copiilor care se pregătesc pentru Prima Sf. Împărtășanie. Timpul este scurt și foarte prețios. Vă rugăm să acordați maximă importanță acestui eveniment din viața parohiei noastre iar copiii să participe la pregătire cu orice preț, conform programului pe care astăzi vi-l vom comunica în scris. Vă reamintim că celebrarea va avea loc chiar în Sărbătoarea Trupul și Sângele Domnului, Joi, 20 iunie ora 17.00 (nu 18.00)
5. Mai avem la dispoziție ultima decadă din luna Mai, luna închinată Sf. Fecioare Maria. Vă așteptăm în fiecare seară să vă rugați cu noi Sf. Rozariu și să cântăm Litania Mamei noastre cerești, începând cu ora 17.15. Continuăm în această săptămână Novena mariană de pregătire la Întâlnirea cu Sf. Părinte Papa Francisc. În vederea acestui eveniment vă comunicăm următoarele:
– În regim de urgență, vă rugăm să vă prezentați la parohie pentru a primii biletele de acces, broșurile, eșarfa și stegulețul, iar cei înscriși pentru tren, biletul de călătorie. Plecarea cu trenul va fi la ora 9.20. La ora 9.00 vom fi prezenți toți pe peron. Avem 47 de bilete pentru vagonul I -tineri, și vagoanele II și III, integral (238 per.) Dacă mai sunt doritori pentru transportul cu trenul, ar mai fi bilete disponibile și le puteți solicita de luni seara până marți la prânz, …după care listele vor fi centralizate și trimise la Episcopie. (după marți, ora 12.00 la Parohie nu se mai face nicio operație) 
– Pentru cei care vă deplasați cu mașinile personale: Parcarea autovehiculelor mici se va face în parcările marilor centre comerciale, Carrefour ERA şi Metro. De aici, pelerinii vor fi transportați cu mijloacele de transport în comun ale municipalității.
– Perimetrul din fața Palatului Culturii va fi împărțit în șapte zone în care vor fi așezate persoanele care s-au înscris pentru acest eveniment, fiecare zonă având un punct de prim ajutor. Parohia noastră, ca de altfel tot decanatul va sta în zona 5 și va avea acces de intrare la intrarea pe b-dul Stefan cel Mare, lângă Piața Unirii, pe partea stângă. 
– În toate aceste zone se va putea pătrunde începând cu ora 11.00, doar cu permisele de acces primite prin parohii, care au elemente de securitate detectabile la scanare, cu un cod şi o serie unică, permise ce nu pot fi multiplicate. Trebuie avut cu sine şi un act de identitate. Toți cei care vor intra în aceste zone vor trece printr-un control de securitate specific. La ora 16.00 se vor închide porțile de acces în perimetrul securizat. E important să se aibă în vedere că va fi nevoie de mai mult timp pentru a ajunge în zona întâlnirii cu papa, deoarece se va circula mult mai greu până la Iaşi, dar şi în orașe. 
– Vă rugăm să rețineți și lista obiectelor permise și a celor nepermise. Printre altele:
– nu avem voie cu bagaje voluminoase, substanțe dubioase sau băuturi alcoolice.
– Putem lua cu noi: un scaun pliabil de mici dimensiuni; ceaiuri, sucuri, alimente neperisabile; umbrele de dimensiuni reduse (cu tijă telescopică, nu tip ,,baston”); radiouri de mici dimensiuni pentru ascultarea traducerii; aparate foto;
Toate aceste informații, precum și alte detalii le puteți afla de pe pagina ercis.ro (http://www.ercis.ro/actualitate/viata.asp…)
– IC, dorim ca acest eveniment istoric să fie pentru noi toți o explozie de mărturisire cu bucurie a credinței. Vă rugăm ca pe lângă spiritul de credință, să dăm dovadă și de un comportament civic adecvat, păstrând ordinea și curățenia în ambientul natural și în mijloacele de transport, pentru că numai așa, ”mergând împreună”, putem ”mărturisii bucuria credinței”
CRISTOS A ÎNVIAT.

Despre autor

Administrator PFIB

Administrator PFIB administrator