DUMINICA A VIII A TPA- 2022

deAdministrator PFIB

DUMINICA A VIII A TPA- 2022

DUMINICA A VIII A TPA- 2022

• IC, în această săptămână, odată cu MIERCUREA CENUȘII, începem timpul sfânt al Postului Mare. Ziua de miercuri este zi de post și abstinență. Sfintele Liturghii vor fi celebrate dimineața la ora 9.00 și seara la ora 18.00. De la ora 17.25 vom participa la devoțiunea Căii Sfintei Cruci. Pe toată perioada Postului Mare, Miercuri și Vineri – de la ora 17.25 și duminica – de la ora 16.25, vom parcurge Calea Sfintei Cruci. Adorația duminicală va începe la ora 16.00.
• Vineri, 4 martie este prima vineri din lună, zi în care vom merge să vizităm bolnavii din parohie.
• Revine pentru Postul Mare acțiunea Cutia speranței întreprinsă de Centrul Misionar Diecezan pentru susținerea activităților misionare diecezane. Cutiuțele pentru donatii vor fi distribuite duminica viitoare.
• Tot Duminica viitoare, prima din Postul Mare începem și pregătirea copiilor pentru Prima Sfântă Împărtășanie care va avea loc, duminica, 12 sau 19 iunie. Copiii înscriși precum și părinții lor, sunt așteptați la biserică, după Sfânta Liturghie de la ora 9.00 pentru prima întâlnire de pregătire și pentru a stabilii câteva detalii legate de programul de pregătiri.
• Ieri, 26 februarie, s-au împlinit 7 ani de când pr. Dumitru Gabor a plecat dintre noi. Deseară, la Sf. Liturghie de la ora 17.00 vom celebra pentru odihna sufletului său și ne vom ruga prohodul. Odihna veșnică dă-o lui Doamne, și Lumina cea fără de sfârșit să-i strălucească. Să se odihnească în pace, prin mila lui Dumnezeu. AMIN

IC, toate parohiile diecezei au primit Scrisoarea episcopului nostru în care se precizează că:
Situaţia alarmantă din Ucraina ne îndurerează şi ne îngrijorează pe toţi. Eforturile diplomatice şi tensiunile dintre Rusia și Ucraina s-au transformat acum într-un război deschis, care seamănă suferinţă şi nelinişte în atâtea vieţi. În aceste momente de grea încercare pentru poporul ucrainean, nu putem rămâne indiferenţi şi nici nu putem cădea pradă ideii că nu putem face nimic. Papa Francisc ne-a amintit săptămâna aceasta, la Audienţa generală de miercuri, 23 februarie 2022, că „la nebunia diabolică a violenţei se răspunde cu armele lui Dumnezeu, cu rugăciunea şi postul”. …
Încrezători în forţa rugăciunii şi în milostivirea Tatălui ceresc, episcopul nostru îi invită pe toţi credincioşii să se unească în rugăciune împreună cu păstorii lor şi cu toate persoanele consacrate din dieceza noastră, pentru a cere darul păcii în Ucraina şi în lumea întreagă.
În mod special, urmând chemarea Sfântului Părinte Papa Francisc, să ne unim rugăciunile în ziua de miercuri, 2 martie, când Biserica Romano-Catolică marchează începutul Postului Mare. Astfel, în toate parohiile şi comunităţile religioase din Dieceza de Iaşi, vor fi organizate în această zi, alături de Sfintele Liturghii şi Calea Sfintei Cruci, diferite momente de rugăciune personală și comunitară, pentru a cere instaurarea păcii în lume.
Împreună cu Papa Francisc şi cu întreaga Biserică, o invocăm cu credinţă pe Sfânta Fecioară Maria, Regina păcii, „să ferească lumea de nebunia războiului”.

Regina Păcii – roagă-te pentru noi!