Anunțurile Săptămânii

deAdministrator PFIB

Anunțurile Săptămânii

IC,

Vă invităm să celebrăm împreună Vigilia Pascală și să ne bucurăm împreună în zilele de Paști de întâlnirea cu Isus Înviat. …cine îl întâlnește pe Isus înviat este transformat în interior; Dar, nu poate fi „văzut” cel Înviat fără „a crede” în el…., …haideți să recunoaștem: chiar și în viața noastră de credință cărăm după noi prea mult balast; sărbători pascale cu iepurași, cu showuri la nesfârșit cu petreceri și grătare …și fără nici o referință la CEL ÎNVIAT! Unde este credința noastră pascală? Să-l rugăm pe Domnul ca El să ne strige pe fiecare dintre noi pe nume si astfel să ne schimbe, deschizându-ne spre „viziunea” credinței. Credința se naște din întâlnirea personala cu Cristos înviat, si devine avânt plin de curaj si de libertate care te face sa strigi tuturor oamenilor: Isus a înviat si traieste pentru totdeauna. Aceasta este misiunea ucenicilor Domnului din orice timp precum si din vremea noastră. „Dacă ați înviat împreuna cu Cristos – ne îndeamnă sfântul Paul – căutați cele de sus… cugetați la cele de sus, nu la cele de pe pământ”. Acest lucru nu vrea să spună că trebuie să ne îndepărtam de datoriile zilnice, să fim dezinteresați de realitățile pământești: înseamnă mai degrabă că trebuie să reînsuflețim orice activitate umană cu o respirație supranaturală, înseamnă să devenim vestitori și martori bucuroși ai învierii lui Cristos, cel viu în veșnicie.

IC,

Vă dorim zile pascale binecuvântate. Să nu fim triști și fricoși ca apostolii ascunși și încuiați în camere. Știm că vor trece aceste zile de încercare. Dar e important cum vom relua viața noastră, activitățile noastre?!. Să privim și spre Fecioara Maria, care a fost intim asociata pătimirii, morții si învierii Fiului și la picioarele Crucii a devenit Mama tuturor celor care cred. Ea să ne ajute să înțelegem acest mister al iubirii care schimbă inimile și să ne facă să gustăm pe deplin bucuria pascală pentru a putea apoi să o vestim la rândul nostru celor cu care conviețuim.

Vă mai anunțăm că în Duminica Paștelui precum și Luni și Marți din Octava Paștelui vom celebra Sfintele Liturghii la: 9.00; 11.00; și seara la 18.00 . La ora 17.20 ne vom ruga Sf. Rozariu. Cei abonați la Lumina Creștinului și la revista ”De la răsărit și până la apus” vă rugăm să luați revistele de la birou.