DUMINICA A VI A PAȘTI – 2023

deAdministrator PFIB

DUMINICA A VI A PAȘTI – 2023

DUMINICA A VI A PAȘTI – 2023

1. Joi, 18 Mai celebrăm Solemnitatea Înălțarea Domnului. Programul Sfintelor Liturghii va fi ca în zilele de duminică. Dacă vremea ne permite, la ora 13.30 vom merge în cimitirul din Gherăești pentru sfințirea mormintelor iar seara, după Sfânta Liturghie de la ora 18.00 vom face un Requiem solemn pentru eroii căzuți pentru Patrie și pentru toți răposații noștri. În cimitir vom merge și duminica viitoare de la ora 14.00 și vom celebra Prohodul pentru răposați după Sfânta Liturghie de la ora 11.00.

Pr. Paroh de la Izvoare ne-a anunțat că Joi, după Sf. Liturghie de la ora 9.00, deci de la ora 10.00 – 11.00, vor fi mai mulți preoți în cimitir pentru rugăciuni la mormintele răposaților.

2. Facem un apel călduros și insistent către copiii și părinții copiilor care se pregătesc pentru Prima Sf. Împărtășanie Timpul de pregătire rămas este scurt și foarte prețios. Vă rugăm să acordați maximă importanță acestui eveniment din viața parohiei noastre iar copiii să participe la programul de pregătire cu orice sacrificiu știindu-se că tot ceea ce este prețios și scump presupune jertfă. Vă mulțumim.

3. Mai avem la dispoziție a doua jumătate din luna Mai, luna închinată Sf. Fecioare Maria. Vă așteptăm în fiecare seară să vă rugați cu noi Sf. Rozariu și să cântăm Litania Mamei noastre cerești, începând cu ora 17.10.

4. In Biserica catolică, duminică, 21 mai 2023, este Ziua Mondială a Comunicaţiilor Sociale (a 57-a). Este o ocazie pentru a reevalua rolul presei, internetului, televizorului şi al radioului în viaţa noastră. În parohiile din Moldova se vor face rugăciuni speciale pentru cei care sprijină şi beneficiază de mijloacele de comunicare socială. Colecta de duminica viitoare va fi oferită pentru susținerea mijloacelor de comunicare din dieceză.

5. Se apropie și Sărbătoarea Sf. Fecioare Maria, Ajutorul Creștinilor, Patroana Capelei Saleziene. Duminica viitoare se va celebra în mod tradițional această sărbătoare la Sf. Liturghie de seară, de la ora 18.00 urmată de procesiunea cu statuia Sf. Fecioare până la Oratoriu unde va avea loc și binecuvântarea finală.

Sf. Fecioară Maria, Ajutorul creștinilor, roagă-te pentru noi.