Amicii lui Dominic Savio (ADS)

"Nu ajunge sã-i iubiți pe tineri; trebuie ca ei sã știe cã sunt iubiți".

Acesta este sloganul lui Don Bosco și al nostru, și pentru a-l pune în practicã avem nevoie și de ajutorul celor care ne înconjoarã. Formarea este un element de bazã: iatã de ce au luat naștere grupurile din Oratoriu, care reînnoiesc promisiunea lor de a se angaja într-un mod cât mai deplin pentru a sluji. Cele trei grupuri prezentate mai jos, care activeazã pe lângã Oratoriul "Don Bosco", sunt ca niște etape pe care și cei mai mici le pot parcurge.

ADS Key Boys (clasele III-V)

Și cei mai mici sunt în atenția salezienilor. Cei din grupul ADS Key Boys, au idealuri mari; cu toții viseazã ca într-o zi sã devinã și ei animatori de calitate. Animatorii responsabili au creat deja frumoase legãturi de prietenie cu copii, și în strânsã colaborare cu salezienii contribuie în mod decisiv la educarea și formarea lor, ajutându-i sã fie încã de la aceastã vârstã fragedã adevãrați protagoniști în momentele recreative din Oratoriu, oferind un bun exemplu celorlalți. Jocurile și voia bunã, veselia și buna dispoziție, precum și rugãciunea și conștiința curatã, au dat naștere unor inițiative lãudabile: promisiunea ADS, momente de adorație, participarea duminicalã la Sfânta Liturghie, campusuri și alte momente recreative.

ADS NOI (clasele VI-VIII)

Între animatori și copii nu pot lipsi adolescenții... ei au multe idei și multã voințã pentru a se forma cât mai bine, mai ales pentru cã urmãtorul pas este animația în oratoriu, la care aspirã de când au intrat în grup! Ei sunt viitorul oratoriului, pentru cã peste puțin vor completa numãrul animatorilor ADS din Oratoriu! Unii dintre ei au fost deja la ADS Key Boys... au învãțat multe acolo, iar acum continuã un drum care le place, pentru așa cum spune și numele grupului, vor sã fie adevãrați NOI, adicã mereu împreunã cu spirit inovator, deoarece în acest fel reușesc acea noutate care dã forțã și prospețime Oratoriului.

On (clasele IX-XII)

Din Grupul animatorilor, sunt tineri care au înțeles cã nu se pot opri doar la simplul fapt de a cunoaște mai multã lume sau de a sta împreunã și gata... și-au dat seama cã este nevoie de o formare adaptatã cerințelor oratoriului. Unii dintre aceștia și-au exprimat dorința de a ne ajuta cât mai mult în aceastã operã de educare a celor mai mici; astfel, a luat naștere încã din primele zile ale Oratoriului, grupul ADS, adicã Amicii lui Dominic Savio. În prezent sunt destui tineri cu care avem momente de formare periodice pentru a-i ajuta astfel sã ofere celorlalți ceea ce au mai bun. Majoritatea sunt deja responsabili fie cu celelalte grupuri, fie cu diferitele activitãți din Oratoriu. Pentru ei, Oratoriul oferã atât momente de formare (întâlniri, reculegeri...) cât și alte activitãți pregãtite chiar de ei: jocuri speciale pentru animatori, filme... Porțile noastre sunt deschise tuturor celor care doresc sã trãiascã aceastã experiențã, și ne bucurãm sã știm cã existã tineri care vor sã se dãruiascã celorlalți ieșind din lațurile egoismului.

GR

Deocamdatã nu s-a pus pe picioare... poate cã într-un viitor cât mai apropiat va prinde viațã! Este un grup dedicat celor care au terminat deja liceul, și care în privința oratoriului au cãpãtat deja o experiențã atât de bogatã încât au nevoie de o formare adaptatã vârstei și experienței lor!

Câteva imagini cu Amicii lui Dominic Savio în albumul foto.

Breviar Online

© 2017 Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" Bacău
Str. Digu Bîrnat, 4, 600349-Bacău; tel. 0234/577471; e-mail: pfibacau@gmail.com