Știri din viața parohiei - 2015

Solemnitatea “Trupul și Sângele Domnului”

După ce joi am sărbătorit solemnitatea “Trupul și Sângele Domnului”, o zi cunoscută ca fiind Joia Verde, duminica, 29 mai 2016, după sfantă liturghie de seară, în parohia noastră a avut loc procesiunea cu Preasfantul Sacrament. Sfânta liturghie a început înălțător în sunet de fanfare, care însoțită de vocea corului a făcut sa răsune întreaga biserică de bucuria acestei șărbători. Biserica a fost plină, semn că mulți credincioși iubesc și îndrăgesc această sărbătoare în cinstea Preasfântuluiu Trup și Sânge a lui Isus. (continuare)

Promisiunea SCOUT 21 Februarie 2016

Ziua de 21 februarie 2016, pentru 16 lupişori, un temerar şi 3 exploratori precum si un nou lider din parohia Fericitul Ieremia Bacău, a fost o zi importantă... (continuare)

Adeziune in actiunea catolica

Cu dorința de a fi adevărați discipoli ai lui Cristos și nu doar admiratori, duminică, 13 decembrie 2015, 19 copii și adulți din Parohia Fericitul Ieremia din Bacău şi-au exprimat angajamentul de a participa într-un mod responsabil la misiunea Bisericii, prin adeziunea la Acţiunea Catolică. Alți 21 de copii și adulți au devenit simpatizanți ai Acțiunii Catolice. (continuare)

Zi de reculegere pentru tinerii parohiei noastre

Sâmbătă, 12 decembrie 2015, a avut loc la mănăstirea carmelitată din Luncani o zi de reculegere pentru tinerii din parohia Fericitul Ieremia Bacău. Tinerii au fost însoțiții de părintele vicar Florin Lucaci. Ziua de reculegere a fost coordonată de părintele Gabriel Bacoșcă, care până nu demult a fost vicar în parohia noastră. (continuare)

Bostanii goi de Halloween

Sfârșitul lunii octombrie este marcat de un eveniment, pe care unii îl definesc ca fiind o sărbătoare, care s-a răspândit tot mai mult sub impulsul substanțial al televiziunii, cinemaului și al internetului și care reunește persoanele într-o atmosferă „decorată” de bostani goi, schelete, cranii, cornițe, vampiri, stafii etc. (fiecare după doza de imaginație pe care o are!). Nu trebuie să facem un efort prea mare pentru a ne da seama de aspectul comercial al evenimentului, însă se impune o reflecție mai amănunțită asupra acestui aspect. Este doar un fel de carnaval? E o joacă „nevinovată”?... (continuare)

Dacă eu aș fi...

Sinodul Episcopilor despre familie și-a încheiat lucrările. Episcopii au discutat, au făcut discernământ și au votat. Papa Francisc a vorbit și cu siguranță va scrie. Și noi bărbați și femei, credincioși și necredincioși din acest timp?... (continuare)

Duminica Misiunilor cu surorile Pauline

În contextul anului dedicat Vieții Consacrate și a Zilei Mondiale a Misiunilor, surorile Pauline au organizat în parohia noastră o zi a Cuvântului lui Dumnezeu. Acest eveniment a avut loc duminică, 18 octombrie 2015. (continuare)

Seară misionară în Parohia Fericitul Ieremia - Bacău

Centrul Misionar Diecezan în colaborare cu Parohia Romano-Catolică Fericitul Ieremia din Bacău au organizat sâmbătă, 10 octombrie 2015, o veghe misionară. La acest eveniment, desfășurat în biserica parohială, au participat mai multe persoane din comunitate și din alte comunități, dar și persoane consacrate... (continuare)

Ecouri – Aniversarea consacrării bisericii 2005 - 2015

Aranjamentele florale din jurul Altarului, steagurile multicolore din curtea biserici și numeroasa mulțime care trecea pragul porții de intrare în curtea lăcașului de cult, prevesteau duminică seara, 30 august, apropierea unui eveniment deosebit pentru tânăra comunitate catolică Fericitul Ieremia din nordul orașului... (continuare)

Campus SCOUT: Tasca - 2015

In perioada 20-25 iulie, cercetașii din parohie vor pleca in camp-ul anual ce uneste toate ramurile de vârstă (lupisori, temerari si exploratori). Acest campus se va desfasura la Tasca, in judetul Neamt, este origanizat de exploratorii centrului, împreună cu liderul spiritual. Pe parcursul camp-ului, cercetasii vor avea parte de activitati recreative, ce au rolul de a pune in practica tot ceea ce au invatat copiii la întâlnirile din parcursul anului asociativ SCOUT.

Întâlnirea Familiilor de la Butea

În perioada 27–30 iulie 2015, cu ocazia încheierii anului asociativ, membrii Acțiuni Catolice a Familiilor din Parohia „Fericitul Ieremia”, Bacău, au organizat un campus recreativ-formativ la Slănic Moldova. Acest campus a avut următorul moto: „E bine că suntem aici” și s-a desfășurat sub atenta îndrumare și călăuzire a pr. Marcelin Blaj și sr. Ana Horvat. (continuare)

Campusul Actiunii Catolice a familiilor la Slănic Moldova

În perioada 27–30 iulie 2015, cu ocazia încheierii anului asociativ, membrii Acțiuni Catolice a Familiilor din Parohia „Fericitul Ieremia”, Bacău, au organizat un campus recreativ-formativ la Slănic Moldova. Acest campus a avut următorul moto: „E bine că suntem aici” și s-a desfășurat sub atenta îndrumare și călăuzire a pr. Marcelin Blaj și sr. Ana Horvat. (continuare)

Campus Acțiunea Catolică – Slănic Moldova – 27-30 iulie 2015

La sfârșitul anului asociativ 2014-2015, ca o încununarea a activităților desfășurate, Acțiunea Catolică a Familiilor din parohia noastră organizează un campus formativ-recreativ, în perioada 27-30 iulie 2015, la Slănic Moldova. (continuare)

Prima sfântă Împărtăşanie şi procesiunea euharistică de Joia Verde

Duminică, 31 mai 2015, a fost mare sărbătoare în parohia noastră: 32 de copii - 16 băieţei şi 16 fetiţe) - l-au primit pentru prima oară în inima lor pe Isus în sfânta Împărtăşanie, în cadrul sfintei Liturghii solemne în cinstea Sfintei Treimi, de la ora 10.30, prezidată de Mons. Benone Farcaş, avându-i alături pe pr. paroh Eduard-Mihai Coşa, pr. vicar Marcelin Blaj, pr. Venceslau Grosu, SDB, şi pr. Iosif Ilieş, SDB... (continuare)

Bine ați venit părinte paroh Eduard-Mihai Coşa!

Ziua de 26 aprilie 2015 va rămâne în amintirea credincioşilor din Parohia Bacău "Fericitul Ieremia" ca momentul unui nou început alături de noul lor paroh, părintele Eduard-Mihai Coşa. După decesul părintelui Dumitru Gabor, de fericită amintire, Preasfinţitul Petru Gherghel l-a numit la 15 aprilie pe pr. Eduard-Mihai Coşa paroh al comunităţii "Fericitul Ieremia" din Bacău. Investirea canonică a noului paroh a avut loc duminică, 26 aprilie 2015, în sărbătoarea lui Isus Bunul Păstor, în cadrul unei Liturghii solemne care a început la ora 12.00... (continuare)

Breviar Online

© 2017 Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" Bacău
Str. Digu Bîrnat, 4, 600349-Bacău; tel. 0234/577471; e-mail: pfibacau@gmail.com