Hramul parohiei

Comunitatea "Fericitul Ieremia" din Bacãu a trãit bucuria de a celebra hramul parohiei duminicã, 8 mai 2011, începând cu ora 11.00. La Liturghia de hram au participat 26 de preoți; printre preoții celebranți s-au aflat pr. decan Isidor Dâscã, cel ce a prezidat Liturghia, pr. Dumitru Gabor, parohul comunitãții, pr. Ștefan Erdeş, decan onorific de Bacãu, pr. Grigore Duma, reprezentanți ai ordinelor capucin şi fraților minori conventuali, alte persoane consacrate, seminarişti şi numeroşi credincioşi din Bacãu, dar şi rude ale acestora, atât din comunitãțile învecinate cât şi mai îndepãrtate.

Deja cu o orã înainte de sfânta Liturghie se vedeau cum sosesc credincioşi veniți din alte comunitãți şi, cu toate cã biserica este destul de mare, când Liturghia a început, biserica a devenit neîncãpãtoare, astfel cã foarte mulți dintre cei care au participat la aceastã celebrare au fost nevoiți sã stea afarã.

Sfânta Liturghie a fost prezidatã de pr. decan Isidor Dâscã, iar cuvântul de învãțãturã a fost rostit de pr. Eugen Giurgicã, preot capucin.

Folosindu-se de posibilitãțile pe care le oferã astãzi internetul şi mijloacele media în general, la doi ani de la lansarea sitului parohial, în ziua de 8 mai 2011, ziua hramului, am avut bucuria sã lansãm şi transmisiunea live din biserica noastrã, "Fericitul Ieremia". Mai întâi s-a transmis Liturghia hramului, de la ora 11.00, urmând ca apoi sã transmitem din biserica noastrã programul liturgic din fiecare Duminicã şi eveniment mai important.

La ofertoriu, printre darurile aduse la altarul de jertfã, s-a aflat şi icoana fericitului Ieremia primitã cu ocazia vizitei relicvelor fericitului din anul 2008 din zilele de 17-18 mai.

La sfârşitul Liturghiei, pr. Dumitru Gabor, paroh al comunitãții, a adresat recunoştința sa bunului Dumnezeu pentru darul pe care ni l-a fãcut prin viața şi exemplul fericitului Ieremia, apoi a mulțumit cãlduros tuturor celor care au colaborat la buna desfãşurare a sãrbãtorii, amintind corul, preoții prezenți şi întreaga comunitate.

Pr. Adrian Blãjuțã

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto.

* * *

Aici puteți viziona înregistrarea Sfintei Liturghii a hramului "Fericitul Ieremia"


Breviar Online

© 2017 Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" Bacău
Str. Digu Bîrnat, 4, 600349-Bacău; tel. 0234/577471; e-mail: pfibacau@gmail.com