Ziua bolnavului

Parohia noastrã, în data de 13 mai 2011, de ziua bolnavului la nivel diecezan, pãrintele Marius a celebrat la ora 18.00 o Liturghie specialã pentru persoanele bolnave şi în vârstã din parohie.

Înainte de sfântul Rozariu tinerii s-au organizat pentru a-i ajuta pe cei bolnavi sã ajungã la celebrare. Bolnavii şi persoanele de vârsta a III-a s-au bucurat nespus la aceastã inițiativã a tinerilor şi au participat într-un numãr mai mare la Rozariu şi la sfânta Liturghie. Dupã primirea binecuvântãrii, bolnavii au fost invitați în curtea parohiei pentru a servi un pahar cu suc şi o prãjiturã şi totodatã de a mai schimba o vorba între ei şi cu preoții parohiei.

Ca tânãr am simțit împreunã cu ei bucuria cã au putut participa la tainele sfinte şi totodatã m-am gândit la celelalte persoane care şi-ar dori sã participe la rândul lor o datã pe an mâcar la o asemenea sãrbãtoare. Doresc prin acest mesaj sã îi invit pe credincioşi la rugãciune pentru cei bolnavi şi pentru cei care nu pot participa la sfintele Liturghii, precum ne-a învãțat şi pãrintele Marius la predicã, sã-i încredințãm pe toți cei bolnavi Sfintei Fecioare Maria, ca ea sã îi ocroteascã şi sã le aline durerile.

Iulian Hazi

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto.

Breviar Online

© 2017 Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" Bacău
Str. Digu Bîrnat, 4, 600349-Bacău; tel. 0234/577471; e-mail: pfibacau@gmail.com