Întâlnire despre mass-media

Parohia "Fericitul Ieremia" din Bacãu a organizat o întâlnire pe tema comunicațiilor sociale, duminicã, 5 iunie 2011, la ora 15.00 în biserica "Fericitul Ieremia".

Într-o lume în care mass-media ne invadeazã din ce în ce mai mult cu tot felul de informații şi tehnici de manipulare, aceastã întâlnire a avut scopul de a descoperi adevãrul care ne este oferit prin intermediul lor şi sã dobândim câteva criterii de discernãmânt a adevãrului care totuşi trece prin aceste mijloace de comunicare.

Jurnaliştii Mihaela şi Ninel Berneagã, împreunã cu pr. Cornel Cadar, director al Editurii "Presa bunã" i-au ajutat pe cei prezenți - peste 50 de tineri din Bacãu "Fericitul Ieremia" şi Nicoalae Bãlcescu, împreunã cu pãstorii lor, pr. paroh Dumitru Gabor, pr. Adrian Blãjuțã şi pr. Ilieş Marius, de la "Fericitul Ieremia" şi pr. Cristian Bârnat, vicar la Nicolae Bãlcescu - sã înțeleagã mai bine modul de a se raporta la presa scrisã, vizualã sau auditivã. A fost o ocazie pentru a descoperi cum funcționeazã mass-media, care este impactul ei, mai ales în rândul tinerilor de azi şi cum poate fi folositã mai bine pentru a fi într-adevãr un ajutor în informarea şi educarea tinerelor generații.

Prin acest eveniment s-a încercat marcarea şi Celei de-a 45-a Zi Mondialã a Comunicațiilor Sociale şi Ziua Presei la nivel diecezan.

Întâlnirea a fost transmisã şi live la adresa urmãtoare: http://www.pfib.ro/live.php.

Puteți urmãri mai jos înregistrarea de la aceastã întâlnire, care i-a putut învãța pe cei prezenți foarte multe lucruri despre comunicațiile sociale... începând de la minutul 18 din înregistrare.

Vizionare plãcutã!

Pr. Adrian Blãjuțã

* * *

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto.

* * *

Aici puteți viziona înregistrarea de la întâlnirea despre comunicațiile sociale.

Breviar Online

© 2017 Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" Bacău
Str. Digu Bîrnat, 4, 600349-Bacău; tel. 0234/577471; e-mail: pfibacau@gmail.com