"Festivalul luminii" - 2011 la Bacãu

În prezența a numeroşi bãcãuani s-a desfãşurat "Festivalul luminii". Acest festival a fost organizat de cercetaşii din Bacãu şi s-a desfãşurat în ziua de duminicã, 8 mai 2011, în Piața Tricolorului din Bacãu, între orele 19.00 şi 21.00.

A doua ediție a "Festivalului luminii" din Bacãu a reuşit sã acapareze atenția şi timpul bãcãuanilor pentru douã ore magice în care au putut admira cele 3000 de gulguțe înşirate în piațeta din fața Casei de Culturã. Festivalul organizat de cele trei centre locale Scout a avut un real succes, atrãgând atenția tuturor. Trecãtorii s-au oprit, curioşi sã afle ce se întamplã acolo, şi au admirat acele lucruri simple, dar care au provocat bucurie. Acesta a fost, de altfel, scopul proiectului: "sã redescoperim frumusețea din lucrurile mãrunte".

Pe lângã acele lumini simbolice am mai asistat şi la jonglerii cu torțe ale unor cercetaşi, la un mini concert folk din repertoriul oricãrui cercetaş, pregãtit tocmai de centrul nostru local, "Fericitul Ieremia", cãruia s-au adãugat şi ceilalți care erau prezenți. Jongleriile privite cu emoție au fost aplaudate de toți bãcãuanii prezenți în piațetã.

Pr. Adrian Blãjuțã

* * *

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto.

* * *

Puteți viziona şi douã clipuri de la eveniment:

* * *

Breviar Online

© 2017 Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" Bacău
Str. Digu Bîrnat, 4, 600349-Bacău; tel. 0234/577471; e-mail: pfibacau@gmail.com