Lumina Pacii de la Betleem

Lumina Pacii de la Betleem a fost adusa si anul acesta in parohia noastra de cinci cercetasi, membrii ai asociatiei SCOUT.

Avem marturia unuia dintre ei care povesteste in amanunt si cu bucurie in suflet calatoria care a avut ca scop aducerea sfintei lumini in tara noastra si in casele noastre.

Pe data de 8 decembrie, plini de credinta si entuziasm, cei cinci s-au urcat in trenul care ,pentru , nu s-a oprit decat la Viena

Ajunsi in capitala Austriei, cercetasii au fost intampinati de un varstnic scoutist pe nume Herbert, care avea datoria de a-i dirija spre locul unde unde vor sta pe timpul noptii. Din cauza ca masina domnului Herbert era neincapatoare pentru toti 5, cineva trebuia sa mearga cu tramvaiul. Doi cercetasi au decis sa infrunte necunoscutul si sa cauta in marele oras straduta cu numele "Reumann platz".

A fost o mare aventura pentru cei doi si o provocare in acelasi timp pe care au trecut-o cu brio. Intr-un final, ajunsi la locul de cazare, acesta fiind o sala de clasa cu cateva banci si scaune. Dupa ce au mancat pachetelul cu mancare cei cinci au decis sa profite de putinul timp pe care il aveau la dispozitie si sa exploreze putin frumoasa capitala.

Sambata dimineata pe data de 10 decembrie cercetasii nostrii s-au trezit voiosi si au inceput pregatirea pentru ceremonia de daruire a luminii.

"Ceremonia a fost minunata si atmosfera incantatoare.Multimea de oameni venita din toate tarile si bucuria ce se citea pe chipurile lor iti dadea un sentiment de fericire absoluta." declara unul din cercetasi. Cate un reprezentant al fiecarei tari a trebuit sa rosteasca cateva cuvinte despre aceasta lumina.

"Cum arde aceasta flacara, la fel arde in noi dorinta de a trai in pace" a fost replica tarii noastre rostita de cercetasii nostri.

Dupa ce au luat flacara, cei 5 au plecat spre trenul care ii astepta in gara cu destinatia Bucuresti.

Trecuti de granita, cercetasii au coborat in cateva statii pentru a imparti lumina si bucuria scoutistilor ce ii asteptau nerabdatori.

Duminica seara cercetasii au ajuns acasa in siguranta si cu lumina aprinsa.

"Ma bucur foarte mult ca am reusit sa aducem lumina de la mare distanta si abia astept sa o impartim si celorlalti credinciosi." a fost reactia unuia dintre cercetasi.

Raileanu Raducu


Breviar Online

© 2017 Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" Bacău
Str. Digu Bîrnat, 4, 600349-Bacău; tel. 0234/577471; e-mail: pfibacau@gmail.com