Zi de reculegere si depunere a adeziunii in Actiunea Catolica !

Duminica, 4 decembrie în cadrul liturghiei tinerilor celebrata de parintele Marius, a avut loc reînnoirea sau depunerea adeziunii în Actiunea Catolica "Sfantul Iosif". Un grup de tineri au depus adeziunea în Actinea Catolica aratându-si dorinta de angajare ca laici si disponibilitatea "în slujba Bisericii pentru binele lumii".

Punctul culminant al celebrarii liturgice a fost marcat de sfintirea cravatelor, ce au fost inmanate noilor membri care au activat in cadrul asociatiei ca simpatizanti.

Dupa celebrarea liturghiei, sarbatoarea a continuat la subsolul bisericii unde am servit impreuna o prajitura si un pahar de suc.

Momentul adeziunii a fost pregatit, sambata 3 decembrie, in cadrul unei zile de reculegere realizata impreuna cu membrii din parohia, "Sf. Petru si Pavel", care a avut loc la Luncani. Tema dezbatuta in cadrul reculegerii , de parintele Marius Dumea a fost "Criza de credinta". In cadrul acestei zile s-a celebrat Sfanta Liturghie precedata de Calea Sfintei Cruci

Andreea Mariut

Impresii:

"In primul rand vreau sa spun ca totul a fost foarte rapid, nu ma gandisem inainte ca as putea face acest pas in biserica, dar stiu sigur ca imi doream foarte mult. Atunci cand ne pregateam pentru acest eveniment, desi nu depusesem adeziunea, ma simteam deja membra si dintr-o data un fior de fericire m-a cuprins. Adica parca totul s-a schimbat, nu ma gandeam decat la acest lucru ca voi fi membru in Actiunea Catolica a Tinerilor si, pur si simplu eram fericita.

Ceea ce sper este sa pot face parte cat mai mult timp din aceasta activitate si sa fim uniti pentru a forma cel mai tare grup astfel putand impartasi si celorlalti ceea ce facem si simtim noi."

Mihaela Gabor

Am zis: DA pentru Actiunea Catolica!

"In viata noastra sunt multe momente in care trebuie sa spunem DA. Incepand cu Botezul cand parintii si nasii au zis DA in locul nostru, continuand cu Sfanta Impartasanie si Mirul , unii poate casatorie, fiecare dintre noi isi spun Da-ul sau inaintea lui Dumnezeu. Eu, impreuna cu 4 tinere, plina de entuziasm si bucurie am spus primul meu DA pentru Biserica si comunitate. Este probabil cel mai important lucru sa iei angajamentul in fata lumii de a trai Evanghelia lui Cristos, de a arata tuturor ca este posibil sa iti traiesti credinta intr-o societate unde oamenii au alte preocupari decat acelea de a fi crestini autentici.

Sunt foarte fericita ca fac parte din Actiunea Catolica a Tinerilor din parohia Fericitul Ieremia si sper sa imi indeplinesc pana la capat datoria de actionar "in slujba Bisericii, pentru binele lumii".

Anca Cecilia Paulet

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto.

Breviar Online

© 2017 Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" Bacău
Str. Digu Bîrnat, 4, 600349-Bacău; tel. 0234/577471; e-mail: pfibacau@gmail.com