Isus mã invitã sã fiu cu el . . . "Veniți într-un loc retras şi odihniți-vã puțin!"

Acesta a fost gândul cu care grupul de tineri al parohiei noastre a plecat spre Luncani, la Mãnãstirea Carmelitana pentru o zi de reculegere. Momentele de rugãciune au început prin vorbele de suflet ale Pr. Marius, asistentul tinerilor Parohiei Fericitul Ieremia Bacãu, pentru ziua care urma, astfel deschizându-ne inima pentru "a gusta din Trupul si Sângele Lui".

Acesta a fost impulsul de care am avut nevoie pentru a putea în acest timp sfânt sã meditãm puțin şi asupra dimensiunii spirituale al omului contemporan. Deoarece omul care se trezeşte de dimineațã departe ajunge, ora plecãrii a fost 8.30 ca la 9 sã se înceapã prima meditație. Startul meditãrii l-a dat citirea textului biblic pentru ca apoi sã existe un timp de reculegere, momentul în care fiecare dintre noi a putut sã-şi rãspundã câtorva întrebãri, înconjurați fiind de liniştea şi frumusețea naturii. A urmat momentul împãrtãşirii cu ceilalți ca apoi îndreptându-ne spre bisericã sã putem împãrtãşi ideile noastre cu Isus dar şi sã ne putem împãrtãşi cu El. Dacã tot am luat parte la ospãțul ceresc a urmat momentul prânzului în care ne-am înfruptat din bunãtãțile pregãtite de surorile carmelitane. Cãpãtând astfel puteri noi, la fel ca Simon din Cirene am luat crucea lui Isus, reconstituind astfel drumul spre Golgota printr-o Calea Sfintei Cruci pe dealurile din împrejurimile mãnãstirii. Aceastã experiențã nouã a fost încã un prilej de a medita asupra suferințelor lui Isus pe drumul parcurs pe Calvar, dar şi una nouã, plãcutã pentru mulți dintre noi. Pauzele lungi şi dese cheia marilor succese, au existat de asemenea şi în programul nostru, un program foarte lejer ce ne-a oferit şansa de a vorbi mai mult cu Isus. Un succes a fost şi aceastã zi reuşitã de reculegere în fiecare dintre noi am avut câte ceva de învãțat şi noi angajamente de luat pentru viitor, iar vremea bunã de afarã a ținut cu noi şi ne-a introdus cu uşurințã în starea necesarã a meditãrii.

În încheiere dorim sã mulțumim pr. Marius ce a fost mereu în mijlocul nostru pentru a ne ajuta sã gãsim rãspuns la toate întrebãrile şi neliniştile ce au apãrut pe parcursul zilei, dar nu în ultimul rând şi gazdelor ce ne-au primit şi ne-au pus la dispoziție tot ce au avut mai bun. Întradevãr aceastã zi a fost una de odihnã sufleteascã si redescoperire a lui Isus.

Tulbure Alina şi Hazi PaulBreviar Online

© 2017 Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" Bacău
Str. Digu Bîrnat, 4, 600349-Bacău; tel. 0234/577471; e-mail: pfibacau@gmail.com