18 ministranți au primit mandatul de slujire

Duminicã, 15 aprilie 2012, în cadrul sfintei Liturghii a copiilor de la ora 12.00, optsprezece ministranți au primit mandatul de slujire oferit de cãtre pr. Andrei Cocianga, responsabilul Oficiului pentru Vocații din Dieceza de Iaşi. Liturghia a fost prezidatã de pr. Andrei Cocianga împreunã cu pr. vicar Gabriel Bacoşcã, responsabil cu ministranții din aceastã parohie.

Celebrarea a început cu procesiunea solemnã, ministranții purtând hainele în mâini pânã la altar. A urmat apoi proclamarea Cuvântului lui Dumnezeu: cele douã lecturi au fost citite de cãtre doi ministranți. Bucuria, dar şi emoțiile se puteau citi pe chipurile lor, dar şi ale pãrinților şi ale celor apropiați care au dorit sã le fie alãturi în aceastã zi de sãrbãtoare.

Adunați în jurul pr. Andrei Cocianga, cei optsprezece ministranți împreunã cu ceilalți copii din comunitate au ascultat cuvântul de învãțãturã al pãrintelui. Acesta a subliniat importanța slujirii ministrantului dorind sã sensibilizeze comunitatea pentru a fi mai atentã la chemarea Domnului, încurajând chemãrile la preoție şi viața consacratã.

Dupã predicã a urmat ceremonia de încredințare a mandatului pentru cei 18 ministranți. Aceştia au rãspuns chemãrii lui Dumnezeu de a-l ajuta pe preot la sfânta Liturghie şi de a fi un exemplu pentru toți ceilalți. Unşi cu sfântul Mir şi împãrtãşiți cu trupul şi sângele Domnului aceştia au devenit ministranți, pregãtiți pentru a sluji la altar şi pentru a da mereu o mana de ajutor oricui va avea nevoie.

"Aceasta a fost o experiențã nouã, deoarece nici unul dintre noi nu a mai participat la o astfel de ceremonie. Sperãm ca harurile dobândite la aceastã sfântã Liturghie sã ne ajute şi mai mult în misiunea noastrã de a fi ministranți" a spus Francisc Tulbure, unul dintre participanții la acest eveniment.

Tulbure FranciscBreviar Online

© 2017 Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" Bacău
Str. Digu Bîrnat, 4, 600349-Bacău; tel. 0234/577471; e-mail: pfibacau@gmail.com