Ziua ministrantului

Sambata 28 aprilie 2012, cinci ministranti ai Parohiei Fericitul Ieremia Bacau au participat la Ziua Ministrantului, organziata la Seminarul Sf.Iosif din Bacau. La acest eveniment am fost insotiti de Pr. Andrei Cocianga si episcopul Diecezei de Iasi Petru Gherghel.

Episcopul Petru Gherghel ne-a povestit la predica cum a devenit el seminarist, iar dupa sfanta liturghie am vizionat o sceneta, Pr. Andrei Cocianga a invitat mai multi preoti pentru a ne explica viata de preotie si cea de seminarist.

Pr. Andrei ne-a explicat ca un ministrant trebuie sa fie un exemplu pentru celelalte persoane din jurul lui. Dupa ce am luat pranzul am facut diferite jocuri, am vizitat seminarul am dialogat intre noi ministrantii, dandu-ne cu parerea despre ce vom face dupa ce terminam clasa a VIII-a. Au participat 365 de minstranti din mai multe parohii.

Toti am ramas cu o impresie frumoasa dupa aceasta intalnire, unii dintre noi vor fi seminaristi iar altii mai mici vor veni in urmatorii ani la noi intalniri cu minstrantii la Seminarul Sf.Iosif din Bacau.

"Aceasta experienta ne va ajuta sa ne gasim vocatia in viitor" a spus Cristin Pista unul dintre participantii la acest eveniment.

Cristian Pista

Breviar Online

© 2017 Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" Bacău
Str. Digu Bîrnat, 4, 600349-Bacău; tel. 0234/577471; e-mail: pfibacau@gmail.com