Prima Sfântã Împãrtãşanie - 2012

Duminica, 10 iunie 2012, , biserica noastra s-a aflat în mare sarbatoare: 22 de copii l-au primit pentru prima data pe Isus în inima lor în Sfânta Împartasanie.

Sfânta Liturghie a fost animata de copiii, care, dupa o perioada de pregatire spirituala si catehetica sub îndrumarea parintelui vicar, Gabriel Bacosca, si a sorei, Ana Horvat, dupa prima lor Sfânta Spovada în ziua precedenta, ardeau de nerabdare pentru a-l întâlni pe Isus care a venit la ei în taina sfântului altar.

Sfânta Liturghie a început cu procesiunea din fata parohiei. În cadrul sfintei liturghii copiii au participat activ la acest moment important din viata lor: au citit lecturile si intentiile la Rugaciunea credinciosilor, au adus darurile la altar, la Ofertoriu, s-au rugat si au cântat din toata inima. Dupa cuvântul de învatatura al parintelui vicar Gabriel, copiii, cu lumânarile aprinse în mâini, si-au reînnoit fagaduintele facute de parinti si nasi la botez, iar înainte de a primi sfânta Împartasanie, îngenuncheati în fata parintelui paroh, Dumitru Gabor, si-au manifestat dorinta de a trai numai pentru Cristos, promitând cu mâna pe Biblie: "Eu ma lepad de Satana, si de toate faptele lui, si de toata trufia lui, si ma dau cu totul lui Isus Cristos".

Momentul cel mai important al sfintei Liturghii a fost cel al împartasirii copiilor cu trupul si sângele lui Cristos. Au luat parte la acest moment, alaturi de copii, parintii, nasii si cei apropiati. Ceremonia s-a încheiat la parohie, unde copiii au primit o amintire care sa le aduca aminte mereu acest moment de cotitura al vietii lor, si un mic cadou din partea parintelui paroh.

Cei care l-au primit pentru prima data pe Isus present în sfânta Împartasanie sunt:

Adam Antonio-Emanuel

Andor Dan-Cristian

Antochi Daniela

Bistriceanu Ion-Valentin

Buga Andreea-Daniela

Butacu Laura-Diana

Cadar Fabian

Duma-Dancai Stefan-Toni

Ghergut Denis

Husariu Delia-Monica

Ladaru Ingrid-Carla

Loghina Tiberiu-Cristian

Margineanu Daria-Ioana

Mariut Jeese-Lucian

Moraru Ilinca-Ana

Paduraru Raluca

Pal Floris

Pantiru Loredana

Patrasc George-Daniel

Rogoz Alexandru

Soimu Alice-Adriana

Toma Celestina.

Breviar Online

© 2017 Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" Bacău
Str. Digu Bîrnat, 4, 600349-Bacău; tel. 0234/577471; e-mail: pfibacau@gmail.com