O capela in Ecuador?!

Parohia noastra este o parohie tânara, cu o biserica recent construita, biserica finalizata cu eforturi mari si multe sacrificii. Dupa cum multi dintre dumneavoastra stiti, eu am fost în misiune în Ecuador pentru o experienta de 7 luni. Aceasta experienta m-a transformat, schimbându-mi total perspectiva asupra vietii si asupra credintei, ceea ce ma determina sa o împartasesc si eu la rândul meu, altora.

Unul dintre multele momente ce m-au frapat a fost atunci când vizitând pentru ultima data satele parohiei, una dintre comunitati m-a rugat sa îi ajut la constructia capelei mult dorite. Interesant a fost faptul ca oamenii nu îsi doreau o scoala proprie, nu îsi doreau case, nu îsi doreau alte lucruri ci voiau o capela. Pentru ei, capela satului era locul cel mult dorit, locul prin excelenta unde se aduna satul, unde îl întâlneau pe Dumnezeu. Cu aceasta dorinta a lor am venit eu acasa.

De ce parohia noastra? Din mai multe motive. Primul ar fi faptul ca noi deja avem experienta construirii unei biserici, cunoastem efortul care deriva din aceasta si stim foarte bine cât de mult înseamna sa ai o biserica. Alt motiv ar fi faptul ca daca am aduna suma necesara construirii capelei, adica 5000 de dolari, aceasta capela ar avea hramul „Fericitul Ieremia”, ceea ce înseamna o legatura strânsa între comunitatea noastra si comunitatea „Mirador” din Ecuador. Pâna acum s-a adunat un sfert din suma necesara.

Asadar, fiecare caramida conteaza, fiecare efort din partea noastra va fi rasplatit, iar la final, rezultatul va fi o mândrie sfânta pentru ca am sti ca „ AM PUS O CARAMIDA LA ACEASTA CAPELA”.

Le multumesc celor care au raspuns la aceasta initiativa, celor care m-au chemat sa îmi dea donatia lor, cât si celor care au dorit sa fie anonimi, punând în urna o parte din munca lor. Bunul Dumnezeu sa va dea însutit pe acest pamant si sa va rasplateasca cu fericirea vesnica!

sem. Roberto-Stefan VacaruBreviar Online

© 2017 Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" Bacău
Str. Digu Bîrnat, 4, 600349-Bacău; tel. 0234/577471; e-mail: pfibacau@gmail.com