Cristos Regele Universului

Aceasta sarbatoare a fost instituita la data de 11 decembrie 1925 de catre Papa Pius al XI-lea care spunea: "sufletele noastre au un rege mare si bun; un rege care a murit ca sa ne dea viata; si-a varsat sângele ca sa ne scoata din robia pacatului; a înfiintat sacramentul Euharistiei pentru a ramâne în mijlocul nostru si a ne conduce. Cu toate acestea multi oameni s-au razvratit pentru a se întoarce la robia patimilor si a diavolului. Ce alegeti? Sau slujiti satanei si lumii si va osânditi, sau slujiti lui Cristos prin pastrarea poruncilor si înfrânarea patimilor si va mântuiti". Prin aceste cuvinte Papa a subliniat si caracterul sarbatorii.”

La noi in parohie sarbatoarea s-a celebrat printr-un program de adoratii. Astfel, la aceste adoratii au participat copii, tinerii, adultii, persoanele consacrate si s-a incheiat cu adoratia comunitara la care s-a dat si binecuvantarea finala

Sunt foarte frumoase acele momente cand vezi copii cum se roaga si canta din toata inima. Tinerii, care aprinsi parca de febra rugaciunii se daruiesc cu totul lui Isus.

Aceasta sarbatoare te umple de bucurie si ganduri bune, aceasta sarbatoare este ca un start adus sarbatorilor care urmeaza dar si celui apropiat eveniment care se apropie si anume, ADVENTUL, acel timp de pregatire pentru Nasterea Domnului nostru Isus Cristos.

Valeriu PistaBreviar Online

© 2017 Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" Bacău
Str. Digu Bîrnat, 4, 600349-Bacău; tel. 0234/577471; e-mail: pfibacau@gmail.com