Zile de rugaciune pentru unitatea crestinilor

În zilele de 22 si 24 ianuarie 2013, preotii si credinciosii Parohiei "Fericitul Ieremia" din Bacau au participat la un moment de rugaciune comuna pentru unitatea crestinilor împreuna cu preotii si credinciosii de rit ortodox de la Parohia "Sfintii Trei Ierarhi" din Bacau.

Marti, 22 ianuarie, preotii si credinciosii s-au în rugaciune în biserica "Fericitul Ieremia". Omilia a fost sustinuta de pr. Ovidiu Sârcu, care si-a manifestat bucuria de a fi prezent si în acest an la aceste celebrari amintind totodata si de celelalte momente de comuniune dintre cele doua Biserici locale.

Joi, 24 ianuarie, dupa celebrarea sfintei Liturghii în biserica parohiala, credinciosii însotiti de parintele paroh Dumitru Gabor si preotii vicari au pornit spre biserica "Sfinti Trei Ierarhi" unde am participat împreuna cu fratii ortodocsi la celebrarea liturgiei Cuvântului. Celebrarea a fost prezidata de pr. Vasile Sârcu, paroh al comunitatii "Sfintii Trei Ierarhi". Au participat pr. Mihai Octavian Balan si pr. Ovidiu Sârcu, iar din partea comunitatii catolice au fost prezenti pr. Marius Ilies, pr. Gabriel Bacosca, pr. Lucian Simon si parintii salezieni, pr. Venceslau Grosu, pr. Iosif Ilies, pr. Sergio Dall'Antonia si pr. Sandro Solari.

Ca semn al comuniunii, în timpul rugaciunii Tatal Nostru, atât în biserica ortodoxa cât si în cea catolica, credinciosii si preotii si-au unit mâinile înaltând rugaciunea lor comuna catre Tatal.


Breviar Online

© 2017 Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" Bacău
Str. Digu Bîrnat, 4, 600349-Bacău; tel. 0234/577471; e-mail: pfibacau@gmail.com