Chemarea la a fi lumina

În zona Bacau, persoanele consacrate s-au întâlnit la Surorile "Maestre Pie Venerini", pe data de 3 februarie 2013. Întâlnirea a început cu un moment de rugaciune comunitara.

Tema acestei întâlniri a fost: " Noua evanghelizare rodnica este posibila doar prin intensificarea trairii credintei la nivel personal, comunitar, diecezan, national si mondial."

Pr. Tiberiu (preot carmelitan ) a evidentiat cele doua dimensiuni a vietii biserici:
• Dimensiunea petrina – caracteristica a vietii Institutionala a Bisericii;
• Dimensiunea mariana – caracteristica a Vietii Consacrata;

Dupa a urmat procesiunea solemna de la casa surorilor pâna la biserica parohiala "Fericitul Ieremia", iar la 10.30 a avut loc Sf. Liturghie prezidata de Pr. Isidor Dasca, decan de Bacau, împreuna cu ceilalti confrati preoti prezenti la întâlnire si nu numai.

La începutul Sf. Liturghie Pr. Isidor a citit mesajul PS Petru Gherghel catre persoanele consacrate:

"De fapt, lumânarile, pe care astazi, si mai ales în ziua profesiunii, le-ati purtat si le purtati în mâini, au simbolismul lor si va amintesc de datoria de a va consuma pentru a lumina, pentru a umple de bucurie pasii vostri si ai oamenilor în mijlocul carora sunteti chemate sa dati marturie omului."

La sfârsitul Sf. Liturghiei parintele Paroh Dumitru Gabor, a multumim persoanelor consacrate prezente la aceasta sarbatoare si le-a urat o viata de sfintenie.

Dupa amiaza fiecare congregatie a prezentat carisma si activitatile cu scopul de cunoastere reciproca si colaborare în viitor.

În timpul prezentarii ne-a onorat cu prezenta, excelenta sa Episcop Auxiliar Aurel Perca, care ne-a încurajat si a evidentiat pretiozitatea vietii consacrate în biserica. Dupa salutul si binecuvântarea sa, ziua s-a încheiat cu un moment de adoratie euharistica

Surorile Mestre Pie Venerini – Bacau

Breviar Online

© 2017 Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" Bacău
Str. Digu Bîrnat, 4, 600349-Bacău; tel. 0234/577471; e-mail: pfibacau@gmail.com