Duminica Floriilor, Duminica Tinerilor

De ziua Floriilor în data de 24 Martie 2013 , tinerii din parohia “Fericitul Ieremia “ Bacău au participat de dimineață la liturghie, unde au citit Patima Domnului nostru Isus Cristos după sfântul Luca.

Ca în fiecare an, parohia “Sfinții apostoli Petru si Pavel” a organizat Calea Sfintei Cruci pe străzile din centrul Bacăului. S-a participt atât la liturghie unde tinerii s-au rugat pentru ei, întrucât în această zi a fost Ziua Mondială a Tineretului, cât și la Calea Sfintei Cruci. Liturghia a început cu sfințirea ramurilor de mâțișor. Predica a fost susținută de părintele Decan, Isidor Dâscă, în care a vorbit despre mesajul Sfântului Părinte Papa Benedict al XVI-lea cu ocazia celei de-a XXVIII-a Zile Mondiale a Tineretului. Mesajul transmis a fost: "Mergeţi şi faceţi ucenici din toate naţiunile" (Mt28,19). Totodată, părintele a insistat a nu se uita mesajul zilei: “Iată-mă, Doamne! Trimite-mă pe mine!”.

După terminarea liturghiei a urmat Calea Sfintei Crucii pe străzile orașului, unde în ciuda frigului de afară, lumea s-a rugat împreună, încălzindu-se cu focul rugăciunii aprins în suflete pentru săptămâna ce urmează.

A fost o seară minunată în care s-a meditat asupra suferinței pe care Isus a îndurat-o pentru poporul său pe Drumul Calvarului, prilej pentru toți cei care au participat pentru a-și reînnoi gândurile cu care au intrat in acest post dar și ocazie de a intra creștinește in Săptămâna Sfântă.

"Mă bucur că și în acest an am avut șansa să particip la această sărbătoare a noastră, a tuturor tinerilor. A fost o seară care m-a ajutat să mă apropii de Dumnezeu, să meditez asupra tuturor greutăților pe care El le-a suferit pentru noi dar și șansa de a începe Săptămâna Mare cât mai aproape de El." A spus Alina Tulbure

Budău Diana

Breviar Online

© 2017 Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" Bacău
Str. Digu Bîrnat, 4, 600349-Bacău; tel. 0234/577471; e-mail: pfibacau@gmail.com