Moastele Sf. Ioan Bosco în parohia noastră

În Săptămâna Patimilor, Săptămâna Sfântă moaștele Sf. Ioan Bosco au venit la Bacău. Urna face drumul caselor saleziene din lume pentru a celebra bicentenarul nașterii lui Don Bosco. După ce a vizitat Ucraina, urna s-a oprit luni, 25 martie, în Bacău. Mați, relicva a fost prezentă în Oratoriu Don Bosco Bacău iar de la ora 17:00 in parohia “Sfinții apostoli Petru și Pavel” unde a fost recitat Rozariul. Sfânta Liturghie a fost prezidată de episcopul auxiliar Aurel Percă.

Miercuri urna a fost la biserica din Traian după care a ajuns și în parohia noastră, moaștele fiind prezente începand cu Calea Crucii după care a urmat Sf. liturghie celebrată de Pr Decan Isidor Dîscă și un sobor numeros de preoți, majoritatea fiind din cele 3 casa saleziene de la Bacău, Chișinău si Constanța. După liturghie, urna cu moaștele Sf. Ioan Bosco au rămas in fața altarului pentru ca fiecare credincios să poăta adora și totodată să își prezinte intențiile și rugăciunile Sf. Ioan Bosco.

Programul acestei zile a continuat cu o veghe de rugăciune la Oratoriu salezian, la care au participat mulți tineri din parohiile învecinate, tineri care cunosc stilul salezian. La această veghe s-a prezentat viața Sf Ioan Bosco și Sistemul Preventiv. A fost un timp de meditație personală, rugăciuni și cântece în comunitate.

"Eu pentru voi invăț, pentru voi lucrez, pentru voi trăiesc, pentru voi sunt dispus să îmi dau chiar și viața!" ,"E deajuns să fiți tineri ca să vă iubesc mult." "Cine se simte iubit, iubște la rândul său; iar cine este iubit obține totul!" [Don BOSCO]

Luana OnofreiBreviar Online

© 2017 Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" Bacău
Str. Digu Bîrnat, 4, 600349-Bacău; tel. 0234/577471; e-mail: pfibacau@gmail.com