Sărbătoarea Sfintei Roza

Sâmbătă 27 aprilie 2013 surorile Maestre Pie din Bacău au anticipat sărbătoarea Sfintei Roza, fondatoarea congregației lor. Cu această ocazie a fost organizat și Concursul Național cu participare Internațională de Artă Plastică și Jucării pentru copii ”Copilul, zâmbet și culoare”

Pregătirea pentru această frumoasă sărbătoare din viața Congregației a început cu un triduum de rugăciune din cadrul liturghiei de la ora 18.00. În fiecare seara, din cele trei seri, pr. Mihai Augustin Folner – Ocarm., pr. Sergio Dall'Antonia-SDB și pr. Horvat Ioan OFMConv au prezentat aspecte din viața Sfintei Roza legate de sfințenia, spiritualitatea și apostolatul acesteia.

Ziua de sărbătoare a început cu activitatea dedicată concursului ”Copilul, zâmbet și culoare”, unde au participat reprezentanți ai ISJ Bacău și cadre didactice din grădinițele confesionale precum și din grădinițele de stat. Programul activității a cuprins un scurt spectacol literar – muzical - coregrafic, o prezentare în power - point cu titlul ”Întâmplări din viața grădiniței și a Sfintei Roza” precum și ”Exemple de bune practici privind aplicarea curriculumului pentru educația timpurie pentru domeniul experiențial estetic și creativ”;

La ora 11.30 toți invitații de la concurs, părinții și copiii din grădinița ”Roza Venerini”, s-au îndreptat spre biserica parohială pentru a participa la liturghia solemnă în cinstea Sfintei Roza, prezidată de pr. decan Isidor Dâscă, alături de care au concelebrat preoții din parohie și preoții invitați.

La predică pr. Decan Dâscă Isidor a evidențiat viața de dăruire în slujba semenilor a Sfintei Roza, arătând că aceasta este calea celor care vor să-l urmeze pe Cristos.

La sfârșitul Sfintei Liturghii sora Cristina, responsabila pentru comunitățile din România a adresat cuvinte de mulțumire părintelui decan, preoților concelebranți, precum și tuturor celor prezenți.

Surorile Maestre Pie Venerini, comunitatea din Bacău

Breviar Online

© 2017 Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" Bacău
Str. Digu Bîrnat, 4, 600349-Bacău; tel. 0234/577471; e-mail: pfibacau@gmail.com