Ziua Tineretului Pildeşti

Tinerii parohiei “Fericitul Ieremia” Bacău însoţiţi de păstorul nostru Pr. Marius, am participat, sâmbătă, 4 mai 2013 la Ziua Tineretului care a avut loc la Pildeşti, judeţul Neamţ.

De dimineaţă ne-am întâlnit şi cuprinşi de entuziasmul revederii cu prietenii de anul trecut de la Iaşi am plecat spre destinaţie. Pentru ca bucuria să fie şi mai mare, în autocar ne-am rugat pentru o vreme cât mai bună, am cântat am făcut jocuri, toate acestea pentru a avea o zi cât mai seperbă împreună. Ajunşi la destinaţie am fost primiţi de tinerii din Pildeşti cu mult drag după care a urmat Sfânta Liturghie celebrată de episcopul nostru Petru Gherghel .

Preasfinţitul a adresat tinerilor următoarele cuvinte: “Tineri, să nu vă fie teamă să vă apropiaţi de Isus Cristos “. Totul a plecat de la dragostea fericitului Papa Ioan Paul al II-lea faţa de tineri, el a dorit ca aceştia să aibă o zi dedicată lor prin care Biserica să exprime grija pe care o are faţă de ei. După anul 1989 a fost posibil să se organizeze în Romania , la nivel diecezan, întalniri pentru tineri. Astfel s-a născut Ziua Tineretului. Ziua Tineretului care este făcută pentru ca fiecare tânăr să se apropie mai mult de Isus Cristos

Anul acesta întalnirea pentru tineri desfăşurată la Pildeşti a avut ca temă: “Mergeţi şi faceţi ucenici din toate naţiunile” . Papa Francisc spunea cu multă convingere “Tinerii trebuie să spună lumii: este bine a-l urma pe Isus, este bine a merge cu Isus, este bun mesajul lui Isus, este bine a ieşi din noi înşine la periferiile lumii şi ale existenţei pentru a-l duce pe Isus! “

Au participat peste 3.100 de tineri din 111 parohii ale Diecezei de Iaşi, însoţiţi de părinţii parohi sau vicari. După Sfânta Liturghie a avut loc Festivalul tinerilor unde aceştia şi-au manifestat bucuria de a fi împreuna: de a râde împreună, de a dansa împreună, a se simţi bine împreună. Această voie bună, gandurile bune si miile de zâmbete au fost luate acasă de fiecare tânăr participant la Ziua Tineretului Pildeşti - 2013.

Budău Nicoleta


Înregistrarea video a sfintei LiturghiiBreviar Online

© 2017 Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" Bacău
Str. Digu Bîrnat, 4, 600349-Bacău; tel. 0234/577471; e-mail: pfibacau@gmail.com