Relicva Fericitului Ieremia în parohia noastră

Preaiubiți credincioși, vă salutăm, eu și părintele Custode, cu salutul nostru franciscan de Pace și bine tuturor. Suntem fericiți să fim astăzi în mijlocul dumneavoastră și să vi-l prezentăm pe Fericitul Ieremia, cu Relicva Însemnată.

Îi mulțumim parohului, părintelui Dumitru Gabor, care a insistat să aveți în această parohie, în ziua hramului, prezența Fericitului Ieremia pentru un moment de rugăciune intensă și de înâlnire între dumneavoastră și moaștele sale.

Iubiți credincioși, astăzi este o mare zi pentru voi deoarece Fericitul Ieremia vine în mijlocul vostru. El, ca patron al acestei parohii, este prezent deja în mijlocul dumneavostră și în fiecare dintre voi prin rugăciunile pe care i le adresați, dar astăzi este prezent în mod special prin această Relicvă Însemnată a osemintelor sale.

Atunci când cu 5 ani în urmă, pe 18 mai 2008 a fost adusă în această parohie statuia sa, în pelerinajul său de întoarcere acasă, iar în aceea statuie se află adevăratul trup al Fericitului Ieremia. În această cutie care se află în fața voastră voi vedeți o relicvă din osemintele Fericitului Ieremia numită Însemnată, pentru că este o parte suficient de mare și importantă din trupul său.

Relicva aceasta pe care o vedeți în mod clar face parte din piciorul stâng al Fericitului și a fost luată din trupul său înainte de a fi așezat în interiorul statuii care se află în Sanctuarul din Onești, mai exact aceste moaște pe care le venerați sunt două bucăți de os de mărimi diferite (23,5 cm și respectiv 3,5 cm) luate din zona genunchiului și numite în cuvinte tehnice epifiză a genunchiului și diafiză a femurului.

Ceea ce vedeți astăzi sunt o parte din acele picioare care au trecut peste câmpiile noastre atunci când era copil și au străbătut dealuri și munți pentru a ajunge din România în Italia unde a cutreerat toate străzile orașului Napoli. Așadar avem osemintele Fericitului care și-a dat viața pentru iubirea față de Dumnezeu, și slujirea față de frați. Să-l privim cu atenție, să-l admirăm cu bucurie și să ne rugăm lui cu iubire.

Pr. Ubaldo Oliviero

Breviar Online

© 2017 Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" Bacău
Str. Digu Bîrnat, 4, 600349-Bacău; tel. 0234/577471; e-mail: pfibacau@gmail.com