Sărbătoarea Mariei, Ajutorul Creştinilor

În fiecare an, pe data de 24 mai, Familia Saleziană o sărbătorește pe cea care ne este Mamă cerească, cea care, după cum spunea Don Bosco, îi protejează pe toţi tinerii şi copiii care intră într-un Oratoriu Salezian, Maria, Ajutorul Creştinilor.

Iată că şi în acest an ne-am putut bucura de această sărbătoare la care a luat parte un număr mare de persoane ce îşi încredinţează rugăciunile şi speranţele Mariei, Ajutorul Creştinilor. Au fost prezenţi la acest moment de rugăciune preoţi din diferite comunităţi, salezieni din Constanţa,Chişinău şi Italia. Printre invitații de seamă prezenți la acest moment amintim Episcopul auxiliar de București Cornel Damian, Don Pier Fausto Frisoli venit în numele rectorului major și domnul Ilie Bârzu din partea consiliului local.

În cântece de laudă, am pornit cu statuia Sfintei Fecioare Maria spre Oratoriu, locul în care a urmat sfinţirea noii clădiri a Centrului de Zi „Dominic Savio”, aduceri de mulţumire celor care au contribuit la acest proiect, în special lui Dumnezeu, şi binecuvântarea finală a Sfintei Liturghii. E o mare realizare această nouă construcţie şi sperăm ca în acest loc să păşească cât mai multă lume, dornică de a-şi trăi viaţa într-un mod frumos.

După Sfânta Liturghie am petrecut împreună momente de voie bună prin bansuri, hore, revederi cu prietenii şi să nu uităm de gustul delicios al cozonacului. Don Bosco ne vrea veseli pe fiecare dintre noi, şi un motiv pentru a fi veseli e sentimentul de protecţie al Mariei, Ajutorul Creştinilor, astfel, să lăsăm deschise porţile inimii noastre.

Fercu Gabriela

Breviar Online

© 2017 Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" Bacău
Str. Digu Bîrnat, 4, 600349-Bacău; tel. 0234/577471; e-mail: pfibacau@gmail.com