Prima sfântă Împărtăşanie în anul 2013

Duminică, 26 mai 2013, în solemnitatea Sfintei Treimi, biserica noastră s-a aflat în mare sărbătoare deoarece 26 de copii l-au primit pentru prima dată pe Isus în inima lor în Sfânta Împărtăşanie.

Sfânta Liturghie a fost animată de copiii, care, după o perioadă de pregătire spirituală şi catehetică sub îndrumarea părintelui vicar, Gabriel Bacoşcă, şi a sorei, Ana Horvat, după prima lor Sfântă Spovadă în ziua precedentă, ardeau de nerăbdare pentru a-l întâlni pe Isus care a venit la ei în taina sfântului altar.

Sfânta Liturghie a început cu procesiunea din faţa parohiei. Ca o noutate, anul acesta la procesiune au participat şi părinţii copiilor, care i-au condus până la sfântul altar, ca o amintire a faptului petrecut la Botez, cand pentru prima data i-au purtat la sfântul altar. În cadrul sfintei liturghii copiii au participat activ la acest moment important din viaţa lor: au citit lecturile şi intenţiile la Rugăciunea credincioşilor, au adus darurile la altar, la Ofertoriu, s-au rugat şi au cântat din toata inima. După cuvântul de învăţătură al părintelui vicar Gabriel, copiii, cu lumânările aprinse în mâini, şi-au reînnoit făgăduinţele făcute de părinţi şi naşi la botez, iar înainte de a primi sfânta Împărtăşanie, îngenuncheaţi în faţa părintelui paroh, Dumitru Gabor, şi-au manifestat dorinţa de a trăi numai pentru Cristos, promiţând cu mâna pe Biblie: "Eu mă lepăd de Satana, şi de toate faptele lui, şi de toată trufia lui, şi mă dau cu totul lui Isus Cristos".

Momentul cel mai important al sfintei Liturghii a fost cel al împărtăşirii copiilor cu Trupul şi Sângele lui Cristos. Au luat parte la acest moment, alături de copii, părinţii, naşii şi cei apropiaţi. La finalul sfintei liturghii, după mulţumirile de rigoare, copiii au primit cate un trandafir alb, din cosul adus la ofertoriu, ca semn al purităţi lor. Ceremonia s-a încheiat la parohie, unde copiii au primit o diplomă care să le aducă aminte mereu de acest moment al cotiturii vieţii lor, şi un mic cadou din partea părintelui paroh.

Cei care l-au primit pentru prima dată pe Isus prezent în sfânta Împărtăşanie sunt:

Acatrinei Andreea Jigău Cosmin-Andrei

Antoci George-Cosmin Loke Theodora

Baciu Marco Martin Maria-Ioana

Bacoiu Alin-Mihai Mavrichi Ştefan-Tiberiu

Beţa Delia-Valentina Moisă Alexandru

Bordeianu Ana-Maria Moroşanu Alexia

Bulai Lia Năsturaş Ştefan

Chiorescu Vlad-Florian Pătrăşcan Alina-Monica

Costache Rareş-Andrei Percu Codrin-Eduard

Coşa Simona-Alexandra Piticaru Olivia

Cucu Teodora-Ana Pitică Cristian

Fânaru Paul Popescu Cătălina

Jicu Denisa Ţâmpu Daniel

Pr. Gabriel Bacoşcă

Breviar Online

© 2017 Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" Bacău
Str. Digu Bîrnat, 4, 600349-Bacău; tel. 0234/577471; e-mail: pfibacau@gmail.com